Русенци отвориха сърцата си за нуждаещите се

1
Каритас получи дарение на стойност 5000 лева
Каритас получи дарение на стойност 5000 лева

„Интеракт Клуб Русе“ към „Ротари Клуб Русе“ дари на „Каритас Русе“ трайни хранителни продукти на стойност 5000 лв., дрехи, играчки и книги.

Помощта беше събрана на традиционната благотворителна кампания „Купи и дари“, провела се в края на декември 2020 г. и ще бъде разпределена и използвана за подпомагане на хора в нужда, с които работи „Каритас Русе“ – бездомни, семейства в неравностойно положение и възрастни хора.

 

Инициативата имаше за цел да събере средства ( трайни хранителни продукти, дрехи, играчки и книги) за подпомагане на семейства в нужда, за да им се даде възможност за по-светли и топли празници. Младежите успяха да проведат успешно кампанията си, спазвайки стриктно всички противоепидемични мерки. На кампанията откликнаха два хипермаркета в град Русе- „Метро“ и Градски хали, а хиляди жители дариха продукти в обозначените за това колички.

Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ към „Каритас“ вече разполага и с нов уред за рехабилитация – електрически лифтер за повдигане на деца с физически затруднения.

Стойността на оборудването е 1850 лв., като 770 лв. от тях са средствата, събрани на традиционния Коледен благотворителен базар на хипермаркет „ХоумМакс“ и център „Милосърдие“. Останалите средства са осигурени от „Каритас Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук