Директорът на "Каритас" - Русе: Бежанците имат най-вече нужда от жилища

1
Организацията отправи зов за помощ
Организацията отправи зов за помощ Видео: NOVA

Войната в Украйна се задълбочава, а с това и броят на хората, които търсят спасение у нас.

В Русе помощ вече е оказана на десетки. Борбата за нормален живот обаче тепърва започва. Една от хуманитарните организации в града отправи зов за помощ.

Създадохме центъра още от началото на войната. Досега през него са минали около 60 души. В момента настанените са деветима. Благодарим на Община Русе и лично на кмета Пенчо Милков за възможността този център да бъде създаден”, обясни изпълнителният директор на „Каритас” – Русе Стефан Марков, предава NOVA.

Цялата информация за тези, които искат да помогнат, може да бъде намерена в интернет страницата на организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Тео
    Да заповядат, аз ще спя на улицата само те са ок... После може да им дам колата, жената, въдиците ми и тн.. Само да са ок.. и без това имат повече права от Българите.. няма проблем!!
  • 5
    3
    Умрял от скръб
    Висша степен подигравка с бг народ, баща ми е с 370лв. пенсия, той не се нуждае след 38г трудов стаж. Пришълец на 1 ден в Бг с 1200лв. Нямам думи, аз ако отида в Украйна дали ще ми дадат 1200лв.
  • 25
    2
    НАНА
    Защо се чудим!!!!Отваряме врати,сърца на нуждаещи се!!Няма лошо!Къде беше моята"майка Родина",когато като самотна майка се лутах за жилище,за да осигоря нормален живот на детето си.Отличничка и сега медик.Преди години отидох да работя в чужда страна за да издържам детето си.Моята "майка Родина" спря детските и надбавки,които бяха само 15 лв,защото съм в чужбина.
  • 23
    1
    ...
    бреййй, ти да видиш ! от апартаменти се нуждаели те. каритас. все едно някой каза, че се нуждае от банички. ще ме скъсате от смях. а някой ебе ли го Българският народ, от колко много неща се нуждае, при това отчайващо много ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари