Русенци не проявиха интерес към обсъждането на бюджет 2017

0
Рамката на бюджета е 108 милиона лева
Рамката на бюджета е 108 милиона лева

Традиционно слаб, да не кажем нулев интерес, проявиха русенци към общественото обсъждане на Бюджет 2017.

Рамката на бюджета е 108 милиона лева, основният финансов документ на общината трябва да бъде приет на извънредна сесия в края на този месец, предаде TVN.

Държавното финансиране ще бъде малко над 56 милиона лева, в тях са  253 000 лева за зимно поддържане на общинските пътища, а общинското финансиране почти 58 милиона и половина. Очакваните приходи от имуществени и други данъци са в размер на 17 милиона лева.

Акцентите в бюджета ще бъде продължаване на втори етап от проекта за интегрираната система за градски транспорт, ремонт на училища и градини и изграждане на спортни площадки. През годината са предвидени средства за оборудване и належащи ремонти в детските градини и подпомагане на деца с високи постижения в областта на науката, културата и спорта. Планирано е облагородяване на междублокови пространства. 

Най-голямата част от бюджета е традиционно за образование – 36 милиона лева. 50 000 лева са заложени отново по програмата за асистирана репродукция. 778 000 лева са предвидени за безплатен транспорт на учениците до 16 години от закрити училища и децата до 7 години. Граждани обаче недоволстват, че планираната сума за намалението на картите на ученици и пенсионери за градския транспорт е недостатъчна и поискаха тя да бъде увеличена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари