Русенски акробати с финал в Баку

0
Те са състезатели на АК ”Локомотив” Русе
Те са състезатели на АК ”Локомотив” Русе Снимка: БФСА

Смесената двойка Елена Великова и Алекс Жеков се класира за финала на темповата комбинация в състезанието по акробатика на Европейските игри в Баку, съобщиха от БФ по спортна акробатика.

Както вече съобщихме, смесената двойка Елена Великова и Алекс Жеков са единствените български акробати, които заминаха за Баку. Те са състезатели на АК ”Локомотив” Русе и от 2011 година досега са неотменни шампиони на държавните първенства за юноши и девойки.

За изпълнението си в квалификациите русенските състезатели са получили 27.420 точки, които са им отредили пета позиция в класирането. С първа оценка са Марина Чернова и Георги Патарая от Русия с 29.550 точки. Финалът е на 21 юни от 10.35 ч. българско време.

На квалификациите в балансовата комбинация обаче Великова и Жеков са допуснали грешки при изпълнението си, които са ги отдалечили от класиране във финалната шестица. И в тази комбинация води руската смесена двойка Марина Чернова и Георги Патарая с 30.010 точки и с най-високата оценка за трудност 11.410. Финалът в балансовата комбинация е на 21 юни от 13.30 ч. българско време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари