Българска двойка е на финал на европейското първенство по акробатика

2
Мариела Костадинова и Теодор Великов ще спорят за медалите в Израел
Мариела Костадинова и Теодор Великов ще спорят за медалите в Израел

Българската смесена двойка по спортна акробатика - Мариела Костадинова и Теодор Великов, ще участва на финал в многобоя на Европейското първенство за мъже и жени в Холон, Израел.

След само 4 месеца съвместни тренировки двамата намериха място сред най-добрите в Европа с резултат от 52,710 на темповата и балансовата комбинация, информира bTV.

Преди година Мариела спечели златен медал от младежките олимпийски игри, но с друг партньор - Панайот Димитров. Той се отказа от активния спорт веднага след състезанието. Така Костадинова продължи с Теодор Великов. Той се завърна в спорта след 7 години пауза.

За да се класират за своя пръв европейски финал при мъжете и жените, Костадинова и Великов постигнаха седми резултат. Първите два резултата в квалификациите обаче са на две двойки от Беларус, а по регламент само една има право да влезе на финал. Така че Теодор и Мариела влизат като шести.

Финалът на многобоя е днес (2 ноември) от 18:00 ч. С резултата си от квалификациите Костадинова и Велков се класирала и за финала на темповата комбинация, който е на 3 ноември от 17:00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари