Русенската опера представя премиерно "Лястовичката"

1
Представлението ще е на 12 ноември в Доходното здание
Представлението ще е на 12 ноември в Доходното здание Снимка: Facebook

Представлението ще е на 12 ноември в Доходното здание

Русенската опера ще представи премиерно "Лястовичката" - от композитора Джакомо Пучини, на 12 ноември тази година в Доходното здание в крайдунавския град. Това съобщиха от културния институт.

Оперният спектакъл ще бъде изпълнен за първи път на русенска сцена. 

Режисьор е Татяна Соколова, а диригент - Вилиана Вълчева. Хормайстор е Стелияна Димитрова-Хернани, а костюмите са на Яна Дворецка.

В ролята на Магда де Сиври ще се превъплъти Нели Петкова.

"Магда де Сиври е младо момиче, лутаща се между това да бъде изкушена заради парите и всичко да ѝ бъде дадено наготово, или да се опита да потърси и намери истинската любов, на която да се отдаде. Музиката е невероятно красива. Постановката е изключително интересна - в стил и в епохата си", обясни Нели Петкова. По думите ѝ костюмите са много елегантни, а играта е изключително интересна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари