Русенска ученичка с награда за статия от ”Уикипедия”

0
Русенска ученичка с награда за статия от ”Уикипедия”
Снимка: Дарик

Нели Кръстева от Русе е носител на трета награда от националния конкурс за статии в Уикипедия на тема: „Текстилната индустрия в България – развитие и съвременно състояние”, съобщава "Дарик".

Конкурсът беше обявен от Областна администрация – Сливен и е част от националното честване на „180 години българска индустрия”. Участниците имаха възможност да пишат по три теми: „Добри Желязков – Фабрикаджията – живот и дело”, „Текстилната индустрия в България – развитие и съвременно състояние” и „Текстилната индустрия в област Сливен – развитие и съвременно състояние”. Регламентът позволяваше в конкурса да участват ученици между 8 и 12 клас.

Нели Кръстева е ученичка в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” и ще бъде 12 клас. Участвала е в конкурса, за да провери дали може да се справи с предизвикателството. За два дни е събрала информацията и е написала статията, която е оценена с трета награда в конкурса.

Областният управител на Област Русе Венцислав Калчев връчи наградите на 17-годишната русенка – грамота от Националния музей на текстилната индустрия в Сливен, грамота от областния управител на Област Сливен – Корнелий Желязков, както и парична премия. Венцислав Калчев пожела на Нели Кръстева много успехи, както в личен план, така и в бъдещите й професионални изяви.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари