Ученичка от Ценово получи награда от Сливен

1
Седмокласничката Филис Себахтинова е сред призьорите на националния конкурс „Коледна магия 2020“
Седмокласничката Филис Себахтинова е сред призьорите на националния конкурс „Коледна магия 2020“

Седмокласничката Филис Себахтинова е сред призьорите на националния конкурс „Коледна магия 2020“

Седмокласничката Филис Себахтинова от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово е сред призьорите на националния конкурс „Коледна магия 2020“. В условия на изключително голяма конкуренция журито отреди на момичето поощрителна награда. Надпреварата за коледна картичка и оригинално коледно пожелание се проведе под егидата на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен. Според организаторите в проявата са се включили повече от 700 ученици от над 60 населени места от различни райони на страната.

Нашите възпитаници участваха в раздела за коледна картичка. Изпратихме творбите на шест деца, но единствено картичката за Филис прикова вниманието на журито“, сподели директорката на училището Камелия Леонова. Според нея децата от Ценово са били успешно мотивирани от преподавателката по изобразително изкуство Димитрина Мангова. Макар  и при обучение в електронна среда, почти всички ученици изявиха желание да участват в конкурсите. От учебното заведение изпратиха коледни картички и за конкурс във Варна.

Организаторите посочват, че в раздела за картички са отличени 28 творби. Дванадесетгодишното момиче от Ценово получи по пощата поощрителната си награда, придружена от комплект за рисуване. Останалите участници получиха грамоти за участието си.

По думите на Камелия Леонова в творческите работилници на училището се подготвят както литературни творби така и рисунки, които ще се изпратят за различни конкурси. В близките дни за Сунгурларе ще отпътуват рисунки и стихотворения, посветени на 14 февруари. Творби, посветени на националния празник на България – 3 март, ще бъдат изпратени за конкурсите в Плевен и Враца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари