Русенка ще плати 4000 лева, защото нарекла мъжа си „боклук“

0
Грубиянката ще трябва да заплати на мъжа си обезщетение за претърпени неимуществени вреди
Грубиянката ще трябва да заплати на мъжа си обезщетение за претърпени неимуществени вреди

Над 4000 лв ще струват на русенка обидите към собствения й съпруг, реши Темида.

Повече от 2500 лв ще плати пенсионерка от Русе, нарекла мъжа си „боклук“ и наркоман, реши Районният съд в дунавския град.

А.А. на 4 септември казала нещо унизително за честта и достойнството на съпруга си К.М. в негово присъствие, като го нарекла “боклук” и “отрепка” и обидата е нанесена публично. Затова бойката пенсионерка е глобена с 1500 лв. и наказание „обществено порицание“. Затова, че русенката е разгласила и позорни обстоятелства за К.М., – че е наркоман и, че редовно пребива детето си, съпругата си и родителите си, като е заявила това публично, тя получава глоба от 2000 лв., съобщи "24 часа".

При групирането на наказанията, Русенският Районен съд определя едно общо, най-тежкото измежду тях, а именно глоба в размер на 2000 лв. Общественото порицание пък ще бъде изпълнено, чрез прочитане на присъдата по Общинско Радио - Русе. Освен това, грубиянката ще трябва да заплати на мъжа си обезщетение за претърпени неимуществени вреди от 1000 лв.

Хулиганката ще трябва да се бръкне и за 80 лв държавна такса, както и 562 лв за направени разноски по делото - за завеждане на делото и за адвокатски хонорар. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Русенския Окръжен съд.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари