Русенка е сред най-влиятелните жени в хотелиерството в Близкия Изток

2
Татяна Атанасова влезе в Топ 25 на жените лидери в бранша
Татяна Атанасова влезе в Топ 25 на жените лидери в бранша

Русенка влезе в престижната класация на 25-те най-влиятелни жени в хотелиерството в Близкия Изток.

Татяна Атанасова, която е управител на супер престижния Мьовенпик Ризорт Петра, Йордания, е на 23-то място, пише вестник Утро.

Тя е единствената българка в компанията на доказани лидери в хотелския бизнес. Нарежда се до жени професионалисти в бранша като:

Кандис Д'Круз - вицепрезидент на "Marriott Internacional" и отговаряща за луксозното портфолио от осем бранда в Близкия Изток и Африка;

Нисрин Карази - директор в "Hilton Worldwide" за Близкия Изток и Северна Африка;

Алма О-Йонг - корпоративен директор в "Emaar Hospitality Group";

Деби Симистър - вицепрезидент в "AccorHotels" за обучение и развитие в Близкия Изток и Африка.

В списъка попадат още 20 креативни дами, които се грижат за уюта и незабравимите преживявания в 5-звездни хотели в Близкия Изток, Леванта, Персийския залив и Египет.

"Такава класация се прави за първи път. Близкият Изток е запазена територия за мениджъри мъже и за една жена е много трудно да пробие, заради специфичните културни и религиозни особености на региона.

Организаторите отвориха за номинации класацията през ноември и всички хотели в Близкия Изток бяха поканени да номинират жени мениджъри, които са носители на промяната, имат уникален управленски стил и се явяват двигател за развитие и сериозни постижения.

Предполагам, че за номинирането ми е натежала и голямата награда, която хотелът спечели през октомври 2018 в Дубай на най-престижния конкурс "Хотелиер на годината", където спечелихме в категория "F&B Manager of the year", признание за управлението на 7-те ресторанта в хотела и огромния брой успешни събития, проведени извън хотела на открито.

Като пример ще посоча абсолютно уникалната гала вечеря, която организирахме за ВИП клиенти на най-високата точка на Петра, до която се стига след изкачването на 800 каменни стъпала, изсечени в скалите.

Конкуренцията в категорията "F&B manager of the year" беше убийствена. Състезавахме се с грандове като "Атлантис Дубай", вериги като "Интерконтинентал" и "Риц Карлтън", разказа Татяна.  

Номинацията за 25-те най-влиятелни жени в хотелиерския бизнес в Близкия Изток не гарантира място в класацията. Татяна е трябвало да отговори на един дълъг и много подробен въпросник за своята визия за развитие на хотела, постиженията й до момента, какво и как очаква да променя.

"Осъзнах, че изключително много се ценят, най-общо казано, различността, мисленето извън общоприетите рамки, нетрадиционният подход и алтернативните методи", споделя Татяна.

Наградата, разбира се, е признание и реклама и за хотелския комплекс в Петра.

Татяна е работила като журналист в "Русенски Стандарт". След закриването на вестника тя открива новото си призвание и от доста години работи като мениджър в хотели в България, Дубай, Барбадос, Катар, Йордания.

Мястото й в най-престижната класация на жените лидери в хотелиерството в Близкия Изток й носи удовлетворение за положените усилия, но и нови предизвикателства. И със сигурност - нови награди.

Източник: Вестник Утро
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари