Русенец взема участие на Спешъл Олимпикс

0
Русенец взема участие на Спешъл Олимпикс
Мартин Петров ще представя Русе на Олимпиадата за хора с интелектуални увреждания в Белгия. “Искам да се върна с медал. Надявам се да се представя силно“, каза Мартин, който ще участва на 100 метра гладко бягане.

Община Русе осигури подготовката и необходимите финансови средства за участието на атлета. “Ние показваме отношението си към тези деца, да не се чувстват дискриминирани. Смятам, че той ще се представи добре“, каза Пламен Стоилов. Мартин получи спортен екип от кмета на Община Русе.

Игрите в Антверпен ще бъдат от 9-ти до 20-ти септември. В тях ще вземат участие повече от 2 000 атлети и техните делегации от 58 държави в 10 спорта, включително 16 атлети от България, 1 000 треньора, 4 000 доброволеца и над 300 официални лица и журналисти. Български представители ще има в: бадминтон, плуване, боче, тенис на маса и лека атлетика.

Движението Спешъл Олиппикс е създадено през 1968 година от Юнис Кенеди Шривър и признато от Международния олимпийски комитет за благото на над 4,2 милона хората с интелектуални затруднения и осигуряващо занимания и състезания в 32 олимпийски спорта в 170 страни по света.

През декември 2011 се навършват 40 години от официалното разрешение на Олимпийския комитет на САЩ, което разрешава на Спешъл Олимпикс да използва името „Олимпикс” през 1971 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари