Мъж се призна за виновен по три обвинения в Русе

0
Обвиняемият се съгласи да изтърпи общо - една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим
Обвиняемият се съгласи да изтърпи общо - една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим Снимка: Dunavmost, архив

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, съгласно което Д. Б. се признава за виновен в извършените на 17.02.2021 г. в Русе три престъпления

Без  разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества на обща стойност 882,78 лева. Освен това е управлявал МПС след употреба на амфетамин и метамфитамин. Освен това мъжът е имал   боеприпаси за огнестрелни оръжия, но без разрешително.

За всяко едно от тези деяния е определено отделно наказание, които съгласно закона, се групират и обвиняемият се съгласи да изтърпи общо - една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и десет месеца. При изпълнението на наказанието лишаване от свобода е приспаднато предварителното задържане, считано от 17.02.2021 г.

Обвиняемият следва да заплати и сумата от 907,95 лв. за направени разноски в хода на досъдебното производство. Наркотиците (амфетамин, марихуана и таблетки MDMA), 4 броя патрони заводски произведени и снарядени,турска изработка сигнални /халосни/ патрони с кал. 9мм, но допълнително ръчно снарядени с оловна сачма и барут, електронна везна и мобилен телефон „Huawei“ се отнемат в полза на държавата.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари