Три години затвор и 5000 лева глоба получи крадец от Русе

1
Мъжът теглил пари с чужда дебитна карта, бил системен обирджия
Мъжът теглил пари с чужда дебитна карта, бил системен обирджия Снимка: Dunavmost, архив

Окръжен съд – Русе осъди 31-годишния А. А. на общо три години лишаване от свобода при строг режим и глоба в размер на 5000 лв. за кражба, вещно укривателство и използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра

Подсъдимият е с основно образование, неженен, осъждан 14 пъти за извършени умишлени тежки престъпления основно срещу собствеността. Излязъл от затвора на 17.06.2020 г. след изтърпяване на поредно наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца.

Вечерта на 02.10.2020 А. А. разбил два леки автомобила, счупвайки стъклата им чрез порцеланова част от запалителна свещ за кола и отнел намиращите се в тях вещи: 2 стека цигари, сгъваем чадър, метален тирбушон, зарядно устройство за автомобил, авторадиокасетофон „Сони“, мъжка чантичка от изкуствена кожа с цип, ведно със съдържащите се в нея лична карта, СУМПС ведно с малък талон, дебитна карта тип „Виза - дебит“, издадена от ТБ„Банка ДСК“ ЕАД и 10,00 лева. Малко по-късно от банкомат на ул. „Даме Груев“ чрез 4 транзакции изтеглил общо 413 лв.

На 24.10.2020 К. С. (приятелка на подсъдимия) извършила кражба на 660 лв. и веднага след това отишла в дома на А. А., разказала му за случилото се и му дала 310 лв. от отнетата сума.

В насроченото за днес разпоредително заседание пред Окръжен съд – Русе подсъдимият се призна за виновен по всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт и поиска съкратено производство. След задължителното по закон намаляване на наказанията с една трета, му бяха определени следните санкции:

За използването на чуждата дебитна карта без съгласието на титуляра: лишаване от свобода за срок от две години и глоба 413 лв.

За отнетите вещи от леките автомобили: 3 години лишаване от свобода.

Две години лишаване от свобода и глоба в размер на 5000 лв. за това, че в условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си имотна облага придобил чужди движими вещи сумата от 310,00 лева, за която знаел, че е придобита от К. С. чрез кражба.

Тъй като тези три престъпления са извършени от подсъдимия, преди да има влязла в сила присъда за което и да е от тях, съгласно Наказателния кодекс съдът определи едно общо наказание, най-тежкото от тях, а именно: три години лишаване от свобода при първоначален строг режим, към което присъедини наказанието глоба в размер на 5000 лв. Приспаднато бе предварителното задържане на А. А., считано от 15.02.2021 г.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари