Русе се включва в Европейската седмица на спорта

0
Инициативата, която се провежда за трета поредна година, ще включва различни спортни игри и събития
Инициативата, която се провежда за трета поредна година, ще включва различни спортни игри и събития

От 23 до 30 септември ще се състои европейската седмица на спорта в България.

Инициативата, която се провежда за трета поредна година, ще включва различни спортни игри и събития в девет града - София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца.

Европейската седмица на спорта е проект на Европейската комисия, който и е съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз. Целта е увеличаване на физическата активност на гражданите и насърчаване на заниманията със спорт.

"Спортът и физическата активност допринасят значително за качеството на живот на европейските граждани. Въпреки това в момента нивото на физическата активност в цяла Европа е в застой. Липсата на физическа активност има отрицателни последици не само за здравето на хората и за обществото, но и води до по-високи икономически разходи. Освен това спортът има потенциал да засили посланието за толерантност и гражданското съзнание в цяла Европа", коментират организаторите.

Тази година официалното откриване на европейската седмица на спорта ще бъде в Тарту, Естония. В България началото ще бъде поставено в София със спортно изложение "Избери спорт #бъди активен".

В Русе са предвидени 15 събития в рамките на седмицата. Сред тях са турнири по бадминтон, волейбол, тенис на маса, джудо, борба, турнир по лека атлетика за момчета и момичета младша възраст, ученическо състезание по баскетбол, гимнастическо шоу, демонстрации на бойни спортове и др. На 30 септември ще се състоят работническата спартакиада и международният турнир по самбо и джудо "Дунавска купа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари