Русе се включи в Европейската седмица на спорта

0

Русе се включи в Европейската седмица на спорта.

Началото бе дадено днес на спортен комплекс „Олимпия“ в присъствието на зам.-министъра на младежта и спорта Асен Марков, зам.-кметът на Община Русе г-н Иван Григоров, директорът на ОП „Спортни имоти“ – г-н Веселин Богданов, директорът на СУ „Майор Атанас Узунов“ – Борис Цветанов, както спортисти и треньори.

Зам.-кметът Иван Григоров поздрави всички деца от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и им пожела да продължават да развиват спорта в град Русе, да са все така активни, защото спортът е забавление, но и здраве.

„Надявам се повече родители да стимулират своите деца да се занимават със спортна дейност и да разберат ползите от физическата активност. В Русе има много достойни спортисти, които са пример за всички подрастващи“, добави зам.-министър Асен Марков.

Общоевропейската инициатива #BeActive има за цел да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и да докаже на практика, че спортът е достъпен за всички, независимо от възраст, пол и физически способности. В България кампанията се провежда за втора поредна година, а координатор е Министерството на младежта и спорта в партньорство с общини и спортни клубове.

В рамките на Европейската седмица на спорта в Русе ще се проведат 8 спортни събития от различен характер. След официалната част децата продължиха с турнир по футбол на малки вратички, плажен волейбол, надпревари по спортно ориентирано и лека атлетика.

„Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия и се организира за втора поредна година в 31 държави от стария континент. Проектът в България е съфинансиран от Еразъм + на Европейската комисия. Целта на инициативата е да се насърчат всички хора, без значение от тяхната възраст, занимание и спортни умения, да бъдат активни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари