Румен Радев: Това, което върши МВР, се основава на факти

0
Президентът коментира и кризата с Ковид-19 и възможността тестовете за антителата да се признават за сертификат
Президентът коментира и кризата с Ковид-19 и възможността тестовете за антителата да се признават за сертификат Снимка: Фокус

Не мисля, че проверките на „Хемус“ са целенасочени, законът трябва да се изпълнява и то в пълен обем. Това, което върши Министерството на вътрешните работи, се основава на факти

Това каза президентът Румен Радев по време на посещението си в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас.

Говоря за неправомерно изразходени от години средства. Още когато започна това лудо раздаване на изкуствено създаден излишък, който беше снеман от капиталовите разходи, и се раздава авансово с милиарди без разрешителни за строеж и без проект. Така ли трябва да се разходват публичните средства? Ние трябва като общество да знаем къде са тези пари в момента и има ли гаранция, че някога ще се вложат в тези лотове, на които им трябват години процедури“, добави Румен Радев.

По отношение броенето на хартиените разписки президентът каза следното: „Има решение на съда и мисля, че не трябва да го коментираме, а да го изпълняваме. Надявам се както ЦИК, така цялата изборна администрация и всички институции, свързани с организацията и провеждането на изборите, да изпълняват това решение, така че да гарантираме честни и прозрачни избори и да не оставяме съмнение у българите, че има изкривяване на техния вот“.

Румен Радев коментира и кризата с COVID – 19 и въпросът дали антителата ще се признават като основание за получаване на "зелен сертификат". "Знаете, че Здравното министерство работи усилено по този въпрос. Когато миналата неделя поканих при мен всички отговорни министри, настоях Министерството на здравеопазването да проучи детайлно въпроса, включително опитът от други държави. Вярвам, че следващата седмица ще има резултат в това отношение."

Относно това дали подкрепя процеса на ваксинация и дали в действителност се е имунизирал, президентът каза следното: "Откакто се ваксинирах през това лято, го обявявам многократно. И съм обявявал, че ние ще се справим с тази криза, ако всеки е съзнателен и отговорен – не само към своето здраве, а към това на своите близки и околни. Това е ангажимент на всеки един към цялото общество. Пунктовете за ваксинация са отворени. Трябва ни повече съзнателност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари