Румен Радев: Кризата с Украйна създава заплаха за сигурността на България и Европа

0
НА ЖИВО: Стефан Янев и Емил Ефтимов след представянето на анализа за състоянието на армията за 2021 г.
НА ЖИВО: Стефан Янев и Емил Ефтимов след представянето на анализа за състоянието на армията за 2021 г. Видео: NOVA

Кризата с Украйна създава заплаха не само за сигурността на България и региона ни, но и за цяла Европа.

Това заяви президентът Румен Радев, предава NOVA.

Това е криза с глобални измерения. Диалогът се води на най-високо ниво. България е част от усилията за намаляване на напрежението. Всички трябва да работим, за да се избегне военното решение на тази криза. Неведнъж съм казвал, че трябва да се търси дипломатическо решение на тази криза”, обясни държавният глава.

По думите му обаче най-голямата заплаха за националната ни сигурност е неглижирането на въоръжените сили и нашите съюзни ангажименти. „Трябва да скъсаме с това отношение да се сещаме за проблемите на армията”, категоричен е Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    darkaveng
    Каквото каже сайбията (фащ, б.а.), това ще да е! "Мътиш ми, не мътиш - ще те ям", както в приказката за агнето вълка! Жалко, че пак сме от страната на булката (а иначе Ганю е Юнак балкански!)!
  • 2
    1
    русенец
    Кризата я създадоха съюзниците ни по НАТО, бе генерале. С такива съюзници врагове не ни трябват! Как ще коментираш, генералче, че министри на Украйна от два месеца призовават запада, т.е. такива като теб , да престанат с истериите за руско нападение, защото вече умират от глад, а икономиката почти е спряла?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари