Румен Христов: Християнски жест към пенсионерите е да получат великденски надбавки

0
Румен Христов каза още, че няма надпреварване кой ще раздаде повече пари
Румен Христов каза още, че няма надпреварване кой ще раздаде повече пари Снимка: БНТ

Румен Христов каза още, че няма надпреварване кой ще раздаде повече пари

Това беше една традиция, която се наложи през последните години и има очаквания както за коледни, така и за великденски надбавки. Тази част от българските граждани наистина го заслужават, защото са в най-тежко положение и това е един жест към тях - така лидерът на СДС Румен Христов коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ идеята на ГЕРБ и ДПС за допълнителни добавки към пенсиите за Великден.

"Аз смятам, че е християнски да постъпим така и да отпуснем тези 75 лева. Винаги се получава така, че тези, които са на ръба, да бъдат недоволни, защото ако бъде на 600 лева, ще има под 600 лева и над 600 лева, ако бъде на 1000 лева... така, че не може да се отреже с точност. Но ние отправяме тази помощ към хората с най-ниски доходи", поясни Румен Христов.

Според него, бюджетът е бил затруднен с какво ли не и даде пример с поемането на таксите на всички студенти във висшите училища, което струва над 150 млн. лева:

"Беше по тяхно настояване категорично. Можехме да бъдем по-стриктни по отношение на изпълнението на бюджета, защото да не забравяме, че един от критериите, който е много важен за приемането на България в еврозоната е бюджетният дефицит."

Румен Христов каза още, че няма надпреварване кой ще раздаде повече пари. Проблемът е, че обикновено те не са разчетени в бюджета и практиката да се взимат заеми не е добра, но за пенсионерите може по изключение за Коледа и Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Дрън, дрън
    Българските пенсии са най- малките в Европата: при пълен трудов стаж около 40 процента от брутната заплата на този, който се пенсионира. В Европа - между 60 и 89 процента. А цели 4 години бат ни Бойко не вдигна и с 1 стотинка жалките пенсии.
  • 12
    2
    към Румен Христов
    Ей ,беленско Нунева,боровска торба ! Православието е смирение,скромност,жертва за другите и себеотдайност.Православното християнство е вяра истинска и надежда да бъде осъществена светлината божия да влезе във всяка душа на света.Къде у вас такива души,вяра и отдаденост? В механите на тумбак и по екзотичните дестинации от преди Балкантурист? В парламента сте се събрали само православни християни най отдадени и хрисими на бога,мили на наш народ.И мюсюлманите жулят ракия и цапат свинско... На нашите пари сайбии ставате и на маскари ни правите.Колко пари раздадохте и подарихте и най вече разделихте? Милиарди....
  • 14
    1
    Изненадан
    Християнски жест? Християнство от православие родно? С любов от СДС-ГЕРБ-ДБ-ДСБ-ДаБъ,ПП,ДПС,НДСВ? Нечуван цинизъм и лицемерие,кански.Да питаме Соломон Паси за мнението му за православието след изказа"Майната му на православието..." или Денков нещо да каже? Лицемери и Искариоти на Българският народ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари