Румен Христов: ГЕРБ-СДС е единствената дясна коалиция

0
Нямаме съмнения, че ще бъдем първа политическа формация
Нямаме съмнения, че ще бъдем първа политическа формация Снимка: БГНЕС / Архив

Нямаме съмнения, че ще бъдем първа политическа формация

Листите се редят, ГЕРБ-СДС е единствената дясна коалиция. Смея да твърдя това от гледна точка на това, че бивши наши колеги направиха коалиция с БСП, което ги демаскира като недясна формация.

Това заяви пред журналисти председателят на СДС Румен Христов по повод предстоящите предсрочни парламентарни избори, на които партията ще се яви заедно с ГЕРБ в коалиция, предаде БГНЕС.

Христов съобщи, че все още не са започнали да се регистрират, защото търсят най-добрите кандидати.

"Нямаме съмнения, че ще бъдем първа политическа формация, въпросът е да бъдем с по-голям брой депутати в парламента, за да си улесним съставяне на правителство, евентуално", каза Христов.

Той сподели, че често го питат дали правителство без ГЕРБ-СДС е възможно и заяви, че такова е възможно, но то ще бъде краткотрайно и сигурно ще се наложи напролет да ходим на нови предсрочни парламентарни избори.

На журналистически въпрос с кого биха разговаряли от ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, Христов обясни, че първо българските гласоподаватели трябва да изберат партиите в следващия парламент.

"Има линии, които засега ни държат отдалечени един от други като партии, но в крайна сметка зависи от приоритетите, от програмите, от целите, които ще си поставим за България", подчерта той и допълни, че има много кризи, които трябва да бъдат решени. Според него кризите няма да бъдат решени със служебни правителства и с чести избори.

Румен Христов вероятно ще оглави някоя от софийските листи, например 23 МИР, където живее повече от 31 години, но няма как да го потвърди със сигурност преди да бъде процесът да бъде окончателно приключен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Наистина
    Докато ви има оправия няма да има Мошеници такива ще си останете крадливо племе от началото на демокрацията ако въобще е имало такава В. България
  • 7
    2
    Песимист
    Той нямал съмнение - но аз имам и то голямо Румба! Няма да видиш министерско кресло..
  • 9
    1
    русенец
    А бе, боровски, от БСП по-дясна партия няма, бе смешник!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари