Румъния обмисля солени глоби за плажуващи, пренебрегнали червения флаг

0
Несъобразилите се с предупреждението излагат на риск живота на спасителите
Несъобразилите се с предупреждението излагат на риск живота на спасителите Снимка: Dunavmost / архив

Несъобразилите се с предупреждението излагат на риск живота на спасителите

Солени глоби за туристи, които пренебрегват червения флаг и влизат във водата, предлага Раед Арафат - ръководителят на румънския Департамент за извънредни ситуации и създател на системата за спешна помощ в Румъния.

Ако спасителят дойде при човек да го спаси, защото въпросният е влязъл след вдигането на червения флаг, тогава този човек трябва да плати сериозна глоба за това, че е изложил живота на спасителя на опасност”, коментира Арафат, цитиран от Диджи24 и БТА.

Наскоро окръг Констанца беше под жълт код за силен вятър, а на брега беше вдигнат червен флаг, забраняващ къпането в морето заради големите вълни и силните течения. Въпреки това хора влязоха във водата, припомнят румънските медии.

Във вторник в румънския черноморски курортен град Ефорие избухна конфликт между спасители и туристи, които искаха да влязат във водата, въпреки че беше вдигнат червен флаг. Един от летуващите хвърли камък по спасител, който беше във водата с джет. Стигна се и до сбиване на брега. След скандала двама туристи бяха транспортирани в болница за оказване на медицинска помощ.

В понеделник в Мамая четирима души загубиха живота си, след като се удавиха в морето. В същия ден туристи се удавиха в Костинещи и Венус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари