Нови цени по българското Черноморие

0
Нови цени, нови услуги, по-добро обслужване и по-чисто море са екстрите, които се предлагат това лято
Нови цени, нови услуги, по-добро обслужване и по-чисто море са екстрите, които се предлагат това лято Видео: БНТ

Българското Черноморие предлага отдих за всеки тип туристи - както за семейни почивки, така и за шумни забавления. Постигнатият ръст в туризма миналата година се дължи именно на разнообразието на туристическия продукт, който се предлага, твърдят специалисти.

Дали е така тази година, ще стане ясно след проверките на Министерството на туризма по Черноморието. Те ще продължат да следят дали се спазва правилото за 50% свободна зона за летовниците, дали заведенията на плажа отговарят на одобрената схема, има ли медицински пунктове, почистено ли е, има ли спасители и информационни табели, за това какви услуги се предлагат. Инспекциите започнаха от „Златни пясъци" и продължиха в посока Добрич, предаде БНТ

Нови цени, нови услуги, по-добро обслужване и по-чисто море са екстрите, които се предлагат това лято във Варна. Тази година там ще има по-чести проверки от инспекциите в заведенията за хранене и засилен полицейски контрол. От крайбрежната алея няма никакви заграждения и ограничения. Всеки може да отиде на плажа и да влиза в морето. Има поставени кошчета навсякъде, както и чадъри, а в момента се подготвят шезлонгите.

Във Варна на офицерския плаж шезлонг може да се вземе под наем срещу 5 лева, като цената е същата и за чадър.

В Бургас цените са 5 лева за шезлонг и 7 лв. за чадър. През миналата година Община Бургас осигуряваше безплатно тези услуги, но през тази не е така.

Приморско - по 5 лева за чадър и шезлонг.

В Царево - цените на шезлонг и чадър са по 6 лева.

С най-високи цени са двата плажа в Слънчев бряг, които запазват миналогодишните цени от по 10 лева.

С два лева поевтинява сянката в Несебър. С 1 лев по-евтино е на плаж Дюни. Без промени остават цените в Равда, Поморие и Китен.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари