Румънец дари табели по парижки образец на гр. Бяла

0
Румънец дари табели по парижки образец на гр. Бяла

Румънски табели по парижки образец разкрасиха улиците и площадите на град Бяла, Русенско, предава БГНЕС.

Те са дарение от румънския бизнесмен Гелу Паламару, чието дело са и голяма част от указателните табели в румънската столица Букурещ. Новата придобивка е своеобразен подарък за Празника на Бяла, който се чества на 6 май, а стойността на 100-те табели е над 3000 евро.

"Посещавал съм много пъти Бяла и констатирах, че липсват табели, което затруднява ориентирането на туристите. Подобен проблем има и в Румъния и затова реших да направя дарението. Това е и жест за нашите приятелски взаимоотношения с общината в Бяла. Много харесвам града и направо съм влюбен в църквата "Св.Георги"", обясни Паламару.

Табелите са направени по специална технология, за да имат живот поне 20 години. Материалът не позволява те да ръждясат, а впръскването на боята и изписването на имената на улиците става с лазер. Гелу Паламару сподели, че в практиката си е имал и много интересни поръчки . Най-малката табела, която е правил, е било като бижу – 3х3 сантиметра, а най-голямата – 6х4 метра.

Кметът на Бяла Кольо Келерджиев обясни, че общината ще търси чрез проекти да се подменят и останалите табели в целия град. Много голям проблем са липсата на номера, а при преименуването на улиците преди години много от тях са останали без табели.

Дарението бе направено със съдействието на Асоциация "Еврорегион Данубиус", която помага за активното трансгранично сътрудничество между общините в Русенска област и окръг Гюргево. На монтирането на табелите присъства и зам.областният управител на Русе Айлян Карамехмедова.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари