13 училища в Русенско получават финансиране за иновации

0
Целта е да бъде създадена иновативна учебна среда и внедрени нови методи на преподаване
Целта е да бъде създадена иновативна учебна среда и внедрени нови методи на преподаване Снимка: Facebook

Целта е да бъде създадена иновативна учебна среда и внедрени нови методи на преподаване

Над 37 113 лева ще получат 13 училища в областта, които работят по Национална програма „Иновации в действие“. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

18 215 лева се отпускат за популяризиране и мултиплициране на добри иновации. Предвижда се с тях да се осъществят партньорства с посещения в училищата за представяне на добри образователни иновации. По този модул се финансират 10 училища. Четири от тях са иновативни и те получават по 3643 лева. Това са Начално училище „Петко Рачев Славейков“ в Бяла, Основно училище „Никола Обретенов“, Основно училище „Любен Каравелов“, а Английската гимназия „Гео Милев“ ще бъде субсидирана със 7286 лева.

Останалите 6 училища са неиновативни и те ще вземат по 2583 лева. Това са Основно училище „Отец Паисий“ в Мартен, Средно училище „Възраждане“, Професионална гимназия по транспорт, Основно училище „Олимпи Панов“, Професионална гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ и Основно училище „Христо Ботев“ в Ценово.

3400 лева министерството отпуска за 3 училища в Русенско, които трябва да закупят материали, учебни средства и пособия за прилагане на иновативни методи на преподаване. Това са ОУ „Отец Паисий“, което взема 1800 лева, а по 800 лева получават ОУ „Братя Миладинови“ и СУПНЕ „Фр. Шилер“. Учебните заведения създават иновативна учебна среда и нови методи на преподаване.

Целта на националната програма „Иновации в действие“ е да се популяризират и разпространяват успешните иновации, да се подпомогне въвеждането на нови образователни продукти и да се създаде мрежа от иновативни училища за споделяне на опит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Интересно !
    Техникума по дървопреработване защо го няма ? Там няма иновации и не се създават такива ?! Интересно е какви са критериите ! Каква държава само....!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари