Рояк пчели нападна яростно майка и бебето и!

0
„Лельо Доре, пчели! Бебето ми! Детето ми!", викала Цветелина Керезова
„Лельо Доре, пчели! Бебето ми! Детето ми!", викала Цветелина Керезова Снимка: www.sxc.hu

Рояк пчели нападна майка с двумесечно бебе в центъра на Каравелово.

28-годишната Цветелина Керезова е с ужилвания по гърба и лицето, две от тях са по устните. "Беше ужасно! Още не мога да се опомня! Една жена грабна бебето ми и го внесе в читалището, друга се притече на помощ", разказва нажилената Цветелина.

Инцидентът станал вчера около 11 часа на площада пред читалището в селото, съобщава в. "Марица". Цветелина тръгнала с бебешката количка с мъничката Мая в нея. Няколко пчели започнали да кръжат около главата й. „Помислих, че ги е привлякъл парфюмът ми. Размахах ръце. За всеки случай махнах горната блуза - ако има по нея аромат от парфюма, да го отдалеча от себе си", пояснява тя.

Миг по късно върху нея се спуснал цял рояк пчели. „Накацаха ме по гърба и лицето, влязоха в косите ми", разказа ужасената жена. В този момент секретарят на читалището в Каравелово Дора Шопова грабнала количката с бебето, покрила го с дрехата си и го отнесла в сградата. Ренета Стоянова, която също работи в читалището, помогнала на Цветелина да избяга. Въпреки това обаче младата жена била жестоко нажилена от пчелите. 

Чух само писъците на Цвети, разказва Дора Шопова. Тя викаше: „Лельо Доре, пчели! Бебето ми! Детето ми!". „Докато тичах с количката към читалището, роякът се спусна към мен. Пчелите се замотаха в косата ми, усещах ги по гърба си. Но се смеех да се браня, за да не отидат към детето. Всичко стана за секунди. Но много се изплашихме", едва успя да разкаже след драматичната случка Шопова.

Устните и лицето на Цветелина се подули веднага. Тя успяла да се обади на свекърва си. Пепа Керезова светкавично откарала снаха си в здравната служба в селото, където медицинската сестра и личният лекар поставили на младата жена алергозан.

Драмата с пчелите всъщност започнала сутринта на вчерашния ден. Малко преди 9 часа роякът нападнал Дора Шопова. Тя обаче успяла да се измъкне и да се прибере в читалището. Макар че била много уплашена, Цветелина успяла да предупреди работещите в детската градина на селото за рояка пчели, който лети в центъра на Каравелово.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари