Ритуално задиране на вълчица разпали социалната мрежа

0
Потребители се ядосват на кадрите, качени от ловец
Потребители се ядосват на кадрите, качени от ловец

Снимки от смущаващ „ритуал”, включващи застреляна вълчица, разбуниха духовете в социалните мрежи.

Екоактивисти и обикновени граждани насочиха гнева си към председателя на пазарджишко ловно дружество Евгени Абаджиев, след като той сподели във фейсбук кадрите, на които държи провесения труп на мъртвото животно, пише Traffic News

Снимките са били придружени от текст, обясняващ, че е проведен ритуал по почитане духа на убитото животно - банкет с курбан и музика”. Банкетът обаче не е бил приет добре от хората, които осъждат станалото в различни групи.

38-килограмовото животно е било отстреляно преди няколко дни в ДУ „Студен Кладенец”. Директорът на стопанството поканил Абаджиев, тъй като води борба с хищниците, за да запази популацията на елен лопатар в района.

За лова пише сайта BG Lov. Там е посочено, че по време на ритуалното задиране на животното е имало оркестър, барбекю и отбрани питиета. Присъствали са ловни другари на Абаджиев. Сърцето на вълчицата е било подготвено и изядено от ловеца, за да „прелее силата и хитростта му” в тялото на мъжа, който го е отстрелял.

За самите ловци ритуалното задиране и последвалия ритуал може да са нещо обичайно. Потребителите във фейсбук обаче реагират остро – дали на самото застрелване на хищника, дали на „ритуала”, свързан с музика, хапване и пиене, а може би заради това, че снимките са качени пред очите на масовата аудитория на социалната мрежа.

Самият Абаджиев отговорил на отрицателните реакции спрямо снимките. Тoй е посочил, че на ритуала са присъствали деца от квартала, които, понеже участвали в акциите по подхранване и почистване, проявили разбиране и оценили случая.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари