РИОСВ пита русенци за "Посока на миризмата"

5
Екоинспекцията по всевъзможен начин затруднява гражданите да подават сигнали за замърсяване
Екоинспекцията по всевъзможен начин затруднява гражданите да подават сигнали за замърсяване Снимка: Dunavmost / Архив

Екоинспекцията по всевъзможен начин затруднява гражданите да подават сигнали за замърсяване

Русенци многократно са се оплаквали, че никой не отговаря на телефоните за сигнали, а подаването на сигнал в уебсайта на РИОСВ - Русе гранични с невъзможното.

Формулярът за подаване на сигнали е неизползваем през мобилни устройства, а задължителните полета за попълване са меко казано абсурдни.

Какво трябва да напишем, като подаваме сигнал в полето "Посока на миризмата"?

Ако чиновниците искаха да работят ефективно, можеше да следят ежедневните сигнали в социалните мрежи, където буквално "кипи" от сигнали за замърсяване. Но вместо това, държавните хрантутници правят точно обратното. Измислят административни и технически спънки на гражданите за подаването на сигнали.

Само с няколко клика във Фейсбук отваряме групата "За чисти въздух и вода в Русе", където виждаме ежедневните оплаквания на хората от замърсяването на въздуха в Русе.

"След глобата на Оргахим три поредни вечери изпускат ацетон!", пише Connor MacLeod.

"Отново остра, лютива и нетърпима миризма в района на Кауфланд. С молба към РИОСВ, да дойдат и да замерят въздуха със сетивата си. Утре вечер, ако са свободни, да заповядат по същото време.", пише Ивелина  Иванова.

"В центъра на Русе осезаемо се усеща бакелит! Затваряйте прозорците и звънете! Да прегреем линиите!", пише Ивелина Мойсева.

"Днес получих обаждане от РИОСВ и ме информираха, че по подадения от мен сигнал е направена проверка и не са намерени никакви отклонения от нормалните стойности за чист въздух. Значи според горепосочената институция аз и вие си измисляме и русенци дишаме кристално чист въздух! Да живее!", споделя още г-жа Мойсева.

Иван Белчев е изпратил писмо до Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе (РИОСВ - Русе) във връзка с невъзможността да се подават сигнали в уебсайта им:

"Уведомявам ви, че подаването на сигнали в уебсайта на РИОСВ - Русе от мобилни телефони е невъзможно.

Формулярът за сигнали не е оптимизиран за мобилни устройства и това намалява значително шанса да се изпращат сигнали. Прилагам две екранни снимки.

Отляво стоят текстовете, а в крайно дясно полетата за попълване и човек трудно би могъл да проследи кое поле за какво е предназначено.

Моля, формулярът да бъде оптимизиран. Предлагам ви да използвате безплатните и надеждни продукти (например Google Forms, Microsoft Forms и др.)

Предлагам също следните полета във формуляра да не бъдат задължителни, защото не са изисквания на закона и е трудно да се определят. Това са:

1. Посока на вятъра

2. Метеорологични условия

3. Посока на миризмата

4. Интензитет на миризмата

Полето "Опишете миризмата" трябва да бъде в свободен текст, защото в падащото меню има само 4 възможности, но миризмата не се изчерпва с тях."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Наистина
    Цялата "миризма" произлиза от неовладените мераци и величаенето на един нещастник с чувство за малоценност, което иска да компенсира с "гръмки", думи и в същото време случайник в Парламента.
  • 4
    12
    Призив
    Събирайте въздух в кесийки и ги предавайте на господин Кесийков, а той ще ги предаде в РИОСВ. Той е велик, нищо че само вдига пара и се перчи, а резултатът е никакъв.
  • -1
    11
    РИОСВ
    Тая вечер ще се проверява,няма я миризмата
  • 0
    10
    Немска Овчарка
    В последните 10/12 години в Русе всички зловония и миризми и пръдни осрани гадни идват май от посока град Бяла.Ама яко вони работата на Беленски дърт осрани ГъЗззззззз.
  • 3
    9
    Мурзилка
    Мирише на екскременти. Пенчу се е насрал. Посоката е от Низово към градъ. Докладваха и от Бенгъзи за миризмата и посоката. Вятърът е запад към изток. Източникът - червен зад Ник.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари