Иван Белчев постави пред парламента въпроса за замърсяването на въздуха в Русе

1
Какви действия ще бъдат предприети за спазване на екологичните норми към предприятията, източници на неприятните миризми на бакелит, разредител и моторни масла, попита депутатът от парламентарната трибуна
Какви действия ще бъдат предприети за спазване на екологичните норми към предприятията, източници на неприятните миризми на бакелит, разредител и моторни масла, попита депутатът от парламентарната трибуна Снимка: Личен архив

Какви действия ще бъдат предприети за спазване на екологичните норми към предприятията, източници на неприятните миризми на бакелит, разредител и моторни масла?

Депутатът от "Демократична България" Иван Белчев постави пред парламента въпроса за замърсяването на въздуха в Русе:

"В последните 10 години русенци отново са подложени на замърсяване на въздуха и те усещат неприятни миризми, които определят като миризма на бакелит, идваща с ветровете от изток и миризма на разредител или мастило, идваща с ветровете от запад. Жителите на кв. Здравец в Русе често се оплакват от миризма на моторни масла и са подложени на запрашаване от въглищен прах от близкостоящ брикетен склад.

Сигнали за замърсяване на въздуха се получават през нощта или рано сутрин. В някои от обгазяванията миризмата на бакелит е съпроводена с дразнене в гърлото и очите.

За жалост служителите на РИОСВ - Русе не разполагат с голям набор от мобилни сертифицирани измервателни уреди - газанализатори, термокамери, дрон с термокамера, датчици за химични съединения в близост до потенциалните предприятия-замърсители и това пречи за законосъобразно издаване на актове за нарушения, свързани с неприятни или вредни миризми.

В момента служителите на РИОСВ - Русе използват метода на органолептична проверка - тоест усещат миризмите със собственото си обоняние.

Нужна е задълбочена съвместна проверка на органите на РИОСВ и Дирекция за национален строителен контрол чрез проверката за спазване на условията в комплексните разрешителни и строителен надзор на предприятията-замърсители, източници на неприятни или вредни миризми. При наличие на сериозни нарушения, замърсяващите околната среда дейности да бъдат спирани до отстраняване на пропуските.

Във връзка с гореспоменатото, моля, да отговорите на следния въпрос:

Какви действия ще бъдат предприети за спазване на екологичните норми към предприятията, източници на неприятните миризми на бакелит, разредител и моторни масла?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Йосиф
    Абсолютна ПОСТАНОВКА за турбо-балъци. Той нескопосано чете текст и овцата излиза с готов текст-отговор и тя. Това означава, че е знаела какво ще я попитат и си е написала домашното и най-тъпо го прочита. Колко тъпо говедо трабва да си за да се вържеш на такава постановка ?!? Много тъпо говедо е отговора. А този е просто един ушат боклук и мошеник.
  • 3
    3
    Необходима е компетентност
    Не питане, Забелев, а какви законодателни промени внасяте, за да се подобри екологичното положение в Русе и в други български градове, в които има замърсяване на въздуха. Само с питане и говорене от трибуната на НС не става, иска се високо ниво на компетентност и екпертиза в областта на екологията с каквито Вие, господине, не разполагате защото сте с висше образование по промишлен дизайн от селскостопанския русенски ПУЦ. Поредното Ви театрално кухо представление и самореклама, само че от НС и тя излиза много скъпо на народа с месечната заплата от няколко хиляди лева на фона на високата инфлация и бедност на хора. Не се заигравайте и не спекулирайте за пореден път с тази изключително чувствителна тема за русенци.
  • 3
    2
    Русенец
    Да беше проучил малко въпроса по-задълбиочено. Нали открай време само за това говори уж. Сега и депутатска заплата взема. Драги народен представителю, ТРЯБВА всички вие, дето ви храним с многото хиляи лв. месечна заплата да инициирате законови промени, защото въпросните норми за които говориш,, са завишени ПО ЗАКОН и дори екоинспекцията ви го обясни. Не случайнио при проверки всички предпрятия "са изрядни". АМа, то да предлагаш пред парламента 'важни' решения не е като да си пишеш в собствената група за чесане на езици във фейсбук.
  • 3
    1
    БРАВО!!!
    Поне един депутат, който е русенец и поставя проблемите на града пред парламента! Останалите парашутисти си гледат собствения партиен интерес!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари