Ревнивец тръгна на гурбет, но преди това монтира камера в спалнята!

1
Нищо неподозиращата съпруга сама открила, че е главна героиня от сценария на ревнивеца „Биг Брадър у дома"
Нищо неподозиращата съпруга сама открила, че е главна героиня от сценария на ревнивеца „Биг Брадър у дома"

Гурбетчия от Кърджали тръгнал за Дания едва след като поставил на различни места в дома си шпионски камери, като устройството с възможности за най-качественото заснемане било монтирано в огледало в семейната спалня.

Нищо неподозиращата съпруга сама открила, че е главна героиня от сценария на ревнивеца „Биг Брадър у дома", като повикала вкъщи специалисти.

„Семейството има две камери в двора и едната се повредила. Тя помислила, че децата са виновни, но решила да не притеснява излишно съпруга си и потърси помощ от нашата фирма. За професионалист не беше трудно да открие, че пропуск при „извеждането" на записите на външна карта памет е причина за аварията отвън", разкри служител на фирмата за сигнално-охранителната дейност, цитиран от Родопи.

Случаят е отпреди 2 месеца и предстои да влезе в съда като акцент в дело за развод.

Камера за гурбетчии. 

Това нововъведение пък измислил кметът на родопското село Грохотно Фани Василева. Камерата излъчва онлайн живота в селото в реално време. За утеха на хората, които работят зад граница и които през окото на камерата могат да видят близки и приятели,  макар и от разстояние, съобщава Нова тв. Първоначално замисълът бил камерата да следи за реда и безопасността в селото. По-късно обаче кметът се досеща, че това е начин гурбетчиите да си спомнят за родния край.

Възможността за това е станало благодарение на местен бизнесмен, който дарил камерата и безплатно обслужва работата ѝ. От стотици километри разстояние децата казват на родителите си: "Здравейте, мамо и тате! Много ви обичаме!"

Възрастните полагат усилия да не плачат пред камерата.

Кметът Фани Василева казва, че е искала съселяните й да могат да видят "кравата, нивата, хората, центъра, птичките, ремонтите".

Припомняме, че гурбетчийската носталгия стана причина преди време Общината в Момчилград да монтира 4 камери, които осигуряваха 24-часово наблюдение на различни места в града. В сайта на общината имаше отправки към всяка от камерите и съответно подробно обяснение за включване на системата.

Идеята дошла от многото гурбетчии и жители на Момчилград с двойно гражданство, живеещи в Турция, които по този начин лекували носталгията си по родното място.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари