Рена Стефанова представи 5 приоритета за управлението на Русе

1
Стефанова е кандидатът за кмет на Русе на коалиция ПП-ДБ
Стефанова е кандидатът за кмет на Русе на коалиция ПП-ДБ Видео: Русе Медиа

Стефанова е кандидатът за кмет на Русе на коалиция ПП-ДБ

Адвокат Рена Стефанова е кандидатът за кмет на Русе на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, обявиха официално коалиционните партньори на пресконференция на днес, предава Русе Медиа. Областният председател на ПП Людмил Христов обясни, че двете структури отдавна водят разговори за общ кандидат и много преди националното споразумение за общо явяване на местните избори в Русе са имали своето общо решение. Рена Стефанова ще бъде и водач на листата за общински съветници, а второто място ще бъде за представител на коалиционния партньор.

Рена Стефанова е била избрана единодушно след номинации от общинската структура и Националния съвет на ПП и подкрепена от ДБ. „Тя има куража да отстоява правото на всички русенци да живеем в един по-чист и уреден град“, каза още Христов.

Рена Стефанова сподели, че всички заедно ще работят за Русе по пет основни приоритета, които ще бъдат и в кампанията, и в управленската програма, която в момента се изготвя. „Целият ми живот е минал в Русе, познавам града, хората, процесите тук, но сам човек не може да направи нищо и затова трябва екип. Нашата листа ще бъде от експерти във всички области, които са професионалисти. Ще търсим мнението на гражданското общество, което до момента не се търси достатъчно от общината“, каза Рена Стефанова.

Първият приоритет е чистотата на града - не само чисти въздух, улици, детски площадки, но и чисти отношения между хората и чист от корупция град.

Вторият приоритет е Русе - приветлив град за бизнеса, младите и старите, хората в неравностойно положение.

Третият - градът да бъде уютен за деца и възрастни, младите да намират смисъл да остават тук и да съграждат. Да се привлекат с добра житейска среда, бизнес, образование, култура, забавления.

Четвъртият - градът да е сигурен. Това да не важи само за улиците, училищата, домовете, а хората да са сигурни, че когато поискат помощ от общината, ще я получат и ще им се обърне внимание.

Петият - нов модел на управление на Общината, като се заложи на екипност, експертност, компетентност и дори при нужда да се вземат непопулярни решения.

Рена Стефанова бе подкрепена категорично и от присъстващите на пресконференцията, които най-вероятно ще бъдат част от общата листа за общински съветници – д-р Петя Кашукеева от ПП, Деян Герасимов, Емилиян Енев, Митко Кунчев, Михаил Михов, Ростислав Кандиларов от коалиционните партньори от ДБ.

Своята подкрепа обяви и депутатът Иван Белчев, който заяви, че 4 години Русе буксува на едно място, със силни заявки, но без да има действия. Русе се нуждае от промяна и с кандидата за кмет и листата за общински съветници на ПП-ДБ русенци ще могат да живеят в едно много по-добро място. Самият той ще продължи да работи за града като народен представител.

Рена Стефанова коментира спекулациите за нейна потенциална зависимост от Николай Събев, като ги отхвърли категорично. „Николай Събев не е част от ПП от около година и няма механизъм да влияе на решенията. С него си приличаме - никога не влизаме през задния вход, а само през парадния. Ако е имал да каже нещо, щеше да го направи“, каза тя.

Стефанова бе категорична, че никога не е поемала и няма да поеме ангажимент към никого, нито да се поддаде на чуждо влияние. Най-тежкото в кампанията ще бъде да бъдат убедени хората, че има смисъл да гласуват, за да има промяна.

Кандидатът на ПП-ДБ определи управлението на кмета Пенчо Милков като „катастрофално“, с липса на експертност и административен капацитет. Стефанова сподели, че не ѝ харесват улиците, защото не е видяла координация между ВиК и общината, не одобрява практиките да се внасят предложения в Общинския съвет в последния момент, както и културната политика, при която общината менажира сама всичко.

Целта ни е Община Русе да заработи по правилния начин, законосъобразния начин и за по-добър живот на хората“, каза още Рена Стефанова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    24
    MTV 90s
    По добре от комунист за кмет.
  • 21
    23
    Боци
    "Николай Събев не е част от ПП от около година и няма механизъм да влияе на решенията." Само как ти повярвах😀
  • 7
    22
    Мм
    Тези общи приказки,всеки може да ги напише като пожелания за всеки град. Малко повече конкретика бе Госпожа! Аз искам да имаме кмет, който да милее за града, който да има амбиция. Не на някой PR ра му написал 2 реда , че да има нещо. Ако ще е само за заплатата кмет, нека Николай Събев да си я храни!
  • 24
    21
    до 11
    Можеш ли да обясниш с какво те плени тази лелка? С акъл, с държание, с някакви идеи за управление? Същата куха лейка е както и останалите ни градоначалници от последните 30 и кусур години. Вместо да казваш кого да не избираме, по-добре кажи ЗАЩО да изберем точно твоята фаворитка. Направи го с аргументи. Ако не можеш, продължавай да си караш таксито, писнало ми е от пишман пролетар-интелектуалци.
  • 14
    20
    Русенец
    И как смятате да изчистите града от индустриалните миризми? Ще затворите някоя фирма, която храни сума русенци ли? Или ще я принудите да похарчи милиони евра за пречиствателна инсталация? А, как ще накарате младите да останат? Какви заплати предлага частният сектор в Русе и какви са цените по магазините ни? Как ще накарате един собственик на фирма, да почне да дава по-високи заплати, че да останат младите да работят тук? И за кой бизнес ще станем приветлив град? За онзи, който не го допускат в белите страни ли? С какво ще примамим тук някой свестен бизнес, даващ големи заплати? С кадърните си кадри ли? Я, пробвайте да намерите кадърен шлосер или пък матричар. Намерете ми, барем, един свестен стругар или монтажник. А, как ще стане града сигурен? Как ще намалите кражбите, катастрофите, обирите, изнасилванията.......? Това е национален проблем и за справянето му се изискват ресурси, както в жива сила, така и волево, за чието наличие просто няма никакви индикации до момента.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари