„Капачки и кенчета за бъдеще“ отново в Русе

3
От събраните от предишните кампании са закупени 5 такива линейки, една от които е в Русе
От събраните от предишните кампании са закупени 5 такива линейки, една от които е в Русе Снимка: Facebook / Капачки за Бъдеще

От събраните от предишните кампании са закупени 5 такива линейки, една от които е в Русе

На 21 октомври в Русе ще се проведе кампанията „Капачки и кенчета за бъдеще“.

Мястото е паркингът на хотел „Дунав“, между 9:00 и 13:00 часа. Целта е да се съберат пластмасови капачки и кенчета за рециклиране, за да се закупи шеста детска линейка. Една такава линейка струва около 200 000 лева.

От събраните от предишните кампании са закупени 5 такива линейки, една от които е в Русе.

Условията за събиране са следните:

  • Събират се пластмасови капачки със знак HDPE или само цифрите 2 или 5 в триъгълник.
  • Не се събират пластмасови бутилки. Преди да се предадат капачки, да се прехвърлят в чанти или чували за по-лесно изсипване в големите бегове. Така се спестява много време и най-важното: не се прави боклук.
  • Събират се алуминиеви кенчета отделно от капачките. Не всички кенчета са подходящи, затова търсете знак „Al“. По възможност: нека да са празни и смачкани.

За доброволци:

  • Обличате си удобни дрехи, въоръжавате се с ръкавици, остър нож/скалпел (за разрязване на пластмасовите туби (ако все пак получим такива)).
  • Вашите деца ще се забавляват до насита, досмачквайки алуминиевите кенчета.

На място могат да бъдат закупени благотворителни календари, като сумата отново ще бъде преведена по сметката на фондацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    Русенец
    Защо за войната на Зеленски имаме пари, а за детски линейки нямаме? Защо все имаме пари за подмазване пред ЕС и САЩ, а за елементарни медицински услуги в България все недостигат? Нещо, криво върви демокрацията ви. Не мирише на хубаво. Дори, доста лошо понамирисва.
  • 3
    8
    ХОРА,ТОВА Е ЦИНИЗЪМ,ГАВРА..
    СЪБУДЕТЕ СЕ.ПРЕУСТАНОВЕТЕ ЦИНИЧНАТА ГАВРА С ДЕЦАТА,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,СЪДИЛИЩАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО.СЛОЖЕТЕ РЕД В ТАЗИ РАБОТА БЕЗ ПОСОЛСТВОТО.ТОВА Е ВЪРХА НА ЦИНИЗМА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ,ПП,СДС,ДПС,ДБ,ДСБ,БСП,ВМРО.. КАПАЧКИ ЗА ДЕЦАТА НИ? БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ? ВЪРТОЛЕТИ,РАКЕТИ,УКРАЙНА,400 000 000 $ ? ЛИНЕЙКИ,КАПАЧКИ? КОЗЛОДУЙ,БЕЛЕНЕ? ХМЕЛНИЦК? ЗЕЛЕНСКИ,КИРО,АСЕН,БОЙКО,АТАНАСОВ,СОЛОМОН ПАСИ ? ДЖЕНДЪРИ,БЪЛГАРИЯ? КАПАЧКИ ЗА ЗДРАВЕ НА ДЕЦА ЧЕ И БЪЛГАРСКА КОЛЕДА? ВУЛГАРЕН ЦИНИЗЪМ. ЕЙ БЪЛГАРИТЕ,САМО БОЛЕН И ИЗПЛАШЕН МОЗЪК МОЖЕ ДА ТЪРПИ ТОВА.КАПАЧКИ,МАЙКИ И СТАРИ БАЩИ ИЗОСТАВЕНИ.....АБОРТИ ХИЛЯДИ НА ГОДИНА. СЪБУДЕТЕ СЕ ЗАСПАЛЩИНИ. ПО СПЕЦИАЛНО МЪЖКАТА ДРОГИРАНА И СЛКОХОЛИЗИРАНА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. СЪБУДЕТЕ СЕ.
  • 17
    7
    Капачковец
    Давай народе капачки, докато крадците източват здравната каса с милиони, а ти получаваш най-скапаните здравни услуги в Европа.
  • 16
    6
    Lora
    Какви капачки, простотия,сьберете ги и с тях бой по Крадливите тикви на боклуците от власта,парламента!!Или ги пратете в Брюксел,подарък!!
  • 23
    5
    павел
    само в България могат да карат деца да носят бирени кенчета в училище
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари