Слави Трифонов: Да не мислите, че това са измислени подписи? Това са 673 481 личности!

1
Трифонов: По закон трябва да са събрани 400 хиляди, а са събрани 673 481 мечти
Трифонов: По закон трябва да са събрани 400 хиляди, а са събрани 673 481 мечти Снимка: Дневник

Екипът на предаването "Шоуто на Слави" е събрал 673 481 подписа за референдум с подготвени от тях шест въпроса.

Това се разбира от Фейсбук страницата на инициативата, както и че членовете на Инициативния комитет са внесли събраните подписи в Народното събрание, пише Дневник.

Ден след местните избори и националния референдум за електронното гласуване от 25 октомври 2015 г. екипът на шоуто обяви, че започва подписка за ново допитване по 6 въпроса.

Въпросите са за задължително гласуване; намаляване двойно броя на народните представители; намаляване на държавната субсидия на политическите партии; мажоритарен избор в два тура на директорите на областните дирекции и на районните управления на МВР.

Друг въпрос е за въвеждането на мажоритарен вот в два тура. Чрез провеждането на избора в два тура се избягва опасността новият начин на гласуване да доведе до най-голям плюс на най-голямата партия - в случая ГЕРБ, т.е. до еднолично управление, тъй като спечелилите най-много гласове на определено място отиват на втори тур и тогава вторият може да стане първи. Така мотивират идеята си вносителите на предложението за референдум.

Въпрос има и за дистанционно гласуване по електронен път, за който вече се проведе референдум, а в края на януари депутатите подкрепиха въвеждането му, но без ясен план кога ще стане това. Предвижда се до 29 февруари правната комисия да одобри на първо четене промени в Изборния кодекс, включително и за въвеждане на електронния вот, а до 30 април - да бъдат приети и на второ гласуване.

На 9 ноември 2015 г. "Шоуто на Слави" уведоми парламента, че открива подписка за провеждане на референдум. Днес при внасяне на събраните подписи в парламента Слави Трифонов е казал, цитиран от "Сега", че "673 481 - това не са подписи, а съдби. Това са 673 481 мечти. Така че държавата е необходимо да се съобрази с тези мечти и съдби".

Той допълва, че "по закон трябва да са събрани 400 хил., а са събрани 673 481 мечти. Политиците нямат никаква дума в момента. Да не мислите, че това са измислени подписи? Това са 673 481 личности", посочва Трифонов.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари