Слави Трифонов: Не събрахме достатъчно подписи за референдума за президентска република

0
Искам да благодаря на всички, които участваха и се подписаха в тази инициатива, написа лидерът на ИТН във Фейсбук
Искам да благодаря на всички, които участваха и се подписаха в тази инициатива, написа лидерът на ИТН във Фейсбук Снимка: Facebook

Искам да благодаря на всички, които участваха и се подписаха в тази инициатива, написа лидерът на ИТН във Фейсбук

Референдум за свикване на Велико Народно Събрание, което да промени държавното устройство на България от парламентарна към президентска република, няма да бъде иницииран. Това обяви в пост във Facebook профила си лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"За провеждането на референдум за това да се събере Велико Народно Събрание, което да промени държавното устройство на Република България от парламентарна към президентска република, ние събрахме 145 193 подписа от българските граждани - в България и навсякъде по света.

Тези подписи са недостатъчни по сега действащия закон и сега такъв референдум няма да бъде иницииран. Трябваше да съберем 400 000 подписа. Неслучайно казвам „сега“, защото ние не просто събирахме подписи, ние отворихме темата, за това, какво трябва да бъде политическото устройство на България. Защото сегашното устройство не работи добре и е необходимо да има алтернатива.

И ако сега не се състави правителство, или се състави краткотрайно и неработещо правителство, този път не ние, а хората сами ще повдигнат темата за президентска република.

Ако бяхме относително нормална държава, примерно - Швейцария, тези подписи щяха да са достатъчни за инициирането на референдуми. Но ние не сме и затова „Има такъв народ“ ще работи упорито за промяна в закона за референдумите. Защото според нас пряката демокрация е истинският израз и форма на демокрация.

Искам да благодаря на всички, които участваха и се подписаха в тази инициатива.

Благодаря ви, вашата гражданска позиция е доказателството, че всичкото това имаше смисъл.

Още веднъж, благодаря ви!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Песимист
    Добре че беше Доган,та да влезеш в Парламента!!!
  • 9
    1
    OхL
    Българският нярод е умен, за разлика от теб, подлого президентска!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари