Разрешиха на Община Русе да строи порт за малки плавателни съдове

0
Правото на строеж е учредено в съответствие с одобрения генерален план на пристанището
Правото на строеж е учредено в съответствие с одобрения генерален план на пристанището

Безвъзмездно право на строеж в полза на община Русе върху част от дъното на българския участък на река Дунав учреди правителството на вчерашното си заседание.

Става дума за участъка между понтони № № 5 и 6 от пристанище „Пристис“, пише TVN. Там ще бъде изградена оформи защитена зона (лиман) за малки плавателни съдове. Освен това ще бъде извършена реконструкция и модернизация на съществуващите кейови стени на пристанището.

Правото на строеж е учредено в съответствие с одобрения генерален план на пристанището. Строежът е финансиран по Програма „INTERREG V-A Румъния – България 2014 – 2020 г.“ като част от изпълнението на проект „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Русе“.

Със същото решение правителството предостави за управление на Русенския университет „Ангел Кънчев“ сградата в двора на Механотехникума. Тя ще се използва за осъществяваната от него научно-изследователска работа в изпълнение на договор за партньорство с БАН и за административни цели по трансграничен проект.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари