Разкриха как са продадени "Царските конюшни"

0
Янко Иванов, който е бивш съдружник на Цветан Василев в КТБ е категоричен, че е защитил националния интерес
Янко Иванов, който е бивш съдружник на Цветан Василев в КТБ е категоричен, че е защитил националния интерес Снимка: БТВ

"Аз не съм политик. Темата с придобиването на т.нар. „Царски конюшни“ се употреби в политически и в рамките на предизборната кампания."

Това каза в ефира на БТВ бизнесменът Янко Иванов, който купи от държавата терена в центъра на София. Той разкри, че сделката му е струвала 800 000 лв. с ДДС.

Той бе категоричен, че е защитил националния интерес. „През 2005 г. фирмата ми сключи договор в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В замяна съм дал собствен имот, в която и до днес се помещава Комисията за защита от дискриминация. Беше ми предоставена друга сграда. Оказа е, че моята собственост по-късно е била продадена в абсолютно нарушение на закона. След 11 години водене на съдебни дела успях да си върна собствеността. След това 84% от имота върнах на държавата. Сега отново придобих тази част от имота“, обясни Иванов.

Бизнесменът призна, че има намерение да строи на мястото на терена. Той разясни с чертежи собствеността на терена: Янко Иванов, който придоби земята под старите конюшни след 10-годишна съдебна сага е бивш съдружник на Цветан Василев в Корпоративна търговска банка. По професия Иванов е финансист, работил е и в други трезори.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари