Близки на пациент "пробиха" охраната на УМБАЛ "Медика", има задържан

10
Със заплахи за саморазправа, смърт и насилие, нападателите притискат в ъгъла дежурния лекар, а медицинските сестри в манипулационната зала стават жертва на словесни атаки, викове и заплахи за убийство
Със заплахи за саморазправа, смърт и насилие, нападателите притискат в ъгъла дежурния лекар, а медицинските сестри в манипулационната зала стават жертва на словесни атаки, викове и заплахи за убийство Снимка: УМБАЛ "Медика"

Инцидентът се е случил на 16 януари около обяд, съобщават от ОДМВР в Русе

Двама мъже и една жена успяват да преодолеят охраната на УМБАЛ "Медика" и да влязат в едно от КОВИД отделенията на лечебното заведение. 

Един от мъжете е бил особено агресивен и е отправял заплахи и закани към персонала, свързани с лечението на негов близък. Въпросният пациент бил хоспитализиран в отделението. Нападателите все пак напускат болницата, но 46-годишният мъж е бил задържан от полицаите за срок от 24 часа. 

От УМБАЛ "Медика" също излязоха със становище за проявената агресия

"Неделя по обед, освен вербална агресия, екипът на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ става жертва и на физическа такава. Двама млади мъже и една
жена, изблъсквайки охраната, нахлуват в Ковид отделението на болницата и нападат медицинския персонал. Служителят на охранителната фирма, обслужваща болницата е нападнат физически и понася удари в областта на главата.

Със заплахи за саморазправа, смърт и насилие, нападателите притискат в ъгъла дежурния лекар, а медицинските сестри в манипулационната зала стават жертва на словесни атаки, викове и заплахи за убийство. Необяснимата агресия е породена от факта, че близък на нападателите е приет за лечение в болницата предния ден.

Екипът веднага е сигнализирал органите на реда, но до тяхното пристигне, агресорите напускат лечебното заведение. От ръководството на болницата обясняват, че са изчаквали с изнасянето на информация за нападението, за да не възпрепятстват разследването на
органите на реда, както и залавянето на основния извършител на деянието.

От лечебното заведение са сезирали и Окръжна прокуратура - Русе.
Персоналът е стресиран, споделя, че общуването с пациентите става все по-трудно, поради насаденото напрежение и разделението на „вярващи“ и „невярващи“ в Ковид. В УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ" вече са предприети допълнителни мерки за засилване на пропускателния режим и охраната.", 
се казва в съобщението от болницата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    23
    Справедливост
    С вашите действия по вашите глави малко ви е колко хора излязоха мъртви от там...
  • 5
    22
    До Работещ
    Аз пък мисля че е време прокуратурата да види колко са недоволните и кои са само доволните от вашата болница(персонала) и да има наказания и глоби колко са излезли живи от вашата болница и колко починали и всички пострадали да се съберем пред болницата ви с медиите и да ви пуснат в цял свят щото в никоя болница починалите не са повече от излекуваните така както в така наречената ви болница или по точно морга
  • 7
    21
    Тука има, тука нема
    Ако това е същата болница, от която една опечалената дъщеря и изплака своята мъка, подозирам, че този случай е постановка, за да се измие срама от тяхното нехуманно отношение.
  • 13
    20
    Коля
    Най-корумпираната болница! Ще се намери ли някой, който да я разследва ?
  • 6
    19
    Работещ
    Свидетели се водят в съда!Излизаш с Името си , казваш кой е доктора и тогава да си понесе отговорност този който трябва.Но така е по лесно да сложиме в куп всички, заради едно прсасе да наречеш къщата "кочина".Съжалявам за баща Ви, надявам се и Вие да сте направили всичко по силите си да предотвратите неговото състояние много преди от Канев и Медика да постъпят толкова арогантно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари