Нападателят в УМБАЛ "Медика" към лекарите: Ще ви убия всичките!

4
Всекидневно медиците трябва да обясняват на близки и пациенти, че КОВИД съществува, а не е измислица
Всекидневно медиците трябва да обясняват на близки и пациенти, че КОВИД съществува, а не е измислица Видео: NOVA

Поредица от случаи на агресия срещу медици в Русе

След като вече ви разказахме за саморазправата между Венцислав Ангелов - Чикагото и общопрактикуващ лекар в русенското Ново село, днес NOVA показа още един подобен случай. Двама мъже и една жена в неделя нахлули в COVID отделението на Университетска болница „Медика”, един от мъжете блъскал лекар, ударил и душил охранителя и заплашвал с убийство медицинския персонал.

„В 11:20 ч. нахлуха две лица на средна възраст и още едно след това - вероятно за тяхна подкрепа. Създаваха доста сериозно напрежение - с обидни думи спрямо нас. Охраната беше след мъжа и при опита да го изведе - той започна да ни обижда, че ако определен пациент не излезе жив ще ни убие всички. Стигна се и до физическа саморазправа. Към мен агресията беше предимно вербална. Но хвана охраната за шията и го удари два пъти по гърдите”, разказа д-р Станислав Павлов. Медикът посочи, че нападателите избягали преди да дойде полицията.

Административният директор на болницата Алисе Муртезова си обяснява проявената агресия с нагласите в обществото спрямо коронавируса. „В момента то е толкова разделено на вярващи и невярващи в COVID-19, на вярващи и невярващи във ваксините. Почти всекидневно обясняваме, че пациентът има коронавирус и има нужда от грижи. Също така пациентите идват за помощ много късно през тази вълна”, обясни тя.

Муртезова уточни, че в лечебното заведение ще се вземат допълнителни охранителни мерки. Психолози вече работят не само с пациентите, но и с работещите в COVID отделението медици. Тя посочи, че за пръв път лекарите в „Медика” получават заплахи за убийство и досега такъв тип саморазправа не е имало.

Каква е COVID ситуацията в болницата

Административният директор заяви, че ситуацията е динамична. В реанимация свободните легла са само две от общо 46. „Поемаме и случаи от други области. Много често идват пациенти от Свищов, Силистра, Търговище и Разград. Имали сме случаи при предходната вълна, когато са ни карали болни и от Южна България”, добави Муртезова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    лекар
    Тази Умъртвяваща кланица „Медика” има по-висока смъртност от градския екарисаж.
  • 4
    7
    Христо
    Това не е злоба,а отвращение от тази болница,от лекари,сестри и санитари!Далеч от тях!Боят ще ги стресне!!
  • 0
    6
    русенец
    Срам и позор за цялата злоба, омраза и ненавист. Отдавна Русе не е най-европейския град. Вместо да се поклоним на лекарите, появяват се жалки и злобни коментари. Срам ме е, че съм от този град вече трето поколение. А относно болницата - лично мен ме спасиха преди 3 години, а наша роднина от друг областен град, в изключително лошо здравословно състояние е жива благодарение на отличните грижи на лекарите от редица отделения. Пътуват по 100 км в посока, за да получат медицински грижи именно от Медика, а не от някоя друга болница.
  • 0
    5
    Milena
    Колко хубава злоба има в коментарите ви! Тази злоба многократно се връща на тези, които я пишете!🙂 Нека да си се кълнете по между си, а лекарите да продължат да лекуват. Браво на Медика за позицията. Очаквам и др Иванов от Ново село и Медика да осъдят нападателите. А на вас, коментиращите в ущърб на медиците- пожелавам всичко, което пишете да ви се връща многократно! И ще се връща!🙂
  • -1
    4
    стенли
    Вземаш един калашник и наред.От тази дропла и лолюто милионер започваш
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари