Разберете, ако не пратим в европарламента хора като Валери Симеонов, цивилизована Европа ще умре

0
Ивайло Вагенщайн е роден в Русе. Бил е председател на Общинския съвет в Оряхово
Ивайло Вагенщайн е роден в Русе. Бил е председател на Общинския съвет в Оряхово

В контекста с бежанския проблем папа Франциск ни посъветва да строим мостове, а не огради. Заради подобни възгледи рискуваме да ни претопят африканци и араби.

Ивайло Вагенщайн е на 44 години, семеен, с четири деца. Общински лидер на НФСБ в Бургас, общински съветник. Има три висши образования –  ядрена енергетика в Техническия университет в София,  комуникация и електронизация на възобновяеми енергоизточници - в БСУ и съдебно-инженерна техническа експертиза и техническа безопасност в БСУ.

-Г-н Вагенщайн, участието Ви в листата за европейски избори е най-високото стъпало, което сте достигали във Вашата политически кариера, как стана номинацията Ви?

- Определено е така. И искам да използвам случая да изкажа своята благодарност към ръководството на НФСБ, тъй като това е оценка за моята свършена работа в партията до момента. Убедих се, че когато си посветен на каузата и си последователен, винаги се оценя. Пожелавам успех на всички колеги от листата на нашата коалиция с ПП Средна европейска класа и смятам, че това са най-качествените и заслужили  родолюбци, които със самото си присъстваие придават тежест пред избирателя. Навсякъде в България ни подкрепят и застанат зад нас, защото в редиците ни има и авторитетни фигури от малкия и среден бизнес, лидери от браншове, които бяха реално защитени от монополите, когато Валери Симеонов бе вицепремиер. Той правеше това, което всеки министър преди него десетилетия наред можеше да направи, за да има някаква справедливост, все пак.

- Г-н Валери Симеонов ли ви покани? В какво качество участвате, защото в Общинския съвет на Бургас Вие сте сред малкото мислещи и честни хора, ще липсвате?

- Г-н Симеонов ме покани в качеството ми на човек, който през годините е доказал, че милее за това какво се случва в България, смятам, че е оценил работата ни в Общинския съвет в Бургас, аз не съм сам - в групата ни има и други патриоти, за мен е огромна благодарност и чест, че намирам място сред тези 17, които са регистрирани в листата за евровот. Аз съм на място №5, веднага след зам.председателя на партията Валентин Касабов.

- Г-н Симеонов направи нещо, което не е характерно за неговата личност като партиен водач в ситуация на избори – разреши преференциите. Вие ще работите ли затова да докажете себе си, да съберете повече гласове, повече доверие, в Бургас сте разпознаваем сред младите и бихме могли да го направите? 

- Да, смятам да работя преференциално, но тъй като, все пак, не съм родом от Бургас, ще се ориентирам в различна посока - имам доста приятели в другия край на България. Смятам да ги мобилизирам, те също застават зад мен, следят моите изяви, моя политически живот, така че смятам да се възползвам. Основно ще работя в град Оряхово, област Враца, В София също имам приятели, в град Русе – откъдето съм родом. Предстоят ми пътувания и разговори.

- В Бургас от колко години живеете?

- Шест години вече.

- Ако стане така, че получите достатъчно много преференциални гласове и бихте могли да се класирате, ще заминете ли за Европарламента? 

- Тъй като към мен е оказано доверие, аз смятам да го оправдая и да свърша това, за което всички ще ме подкрепят и изпратят в редиците на бъдещия Европарламент. Така, че ще оправдая тяхното доверие и желание. Вие ми поставяте твърде висока летва. Но, аз вярвам, че няма недостижими цели.

- В контекста на изборите, които обаче не са европейски, а местни и ги очакваме през октомври, Вие ли сте потенциалният кандидат за кмет на партията?

- Не мога да ви кажа, тъй като до момента с мен такива разговори не са водени -  каквото ръководството определи и реши, това ще се изпълни, аз ще следвам това решение. Работя в екип и Вие, от Флагман, добре ме познавате, че не бих залитнал, както има други случаи, които са пред очите ни. Не бих се полакомил за пост, което да изложи репутацията ми в партията. Подобни действия за характерни за краткосрочните участници в политиката.

- Защо трябва да сте евродепутат?

- Евродепутат е позиция, която българският народ неглижира, но аз смятам, че българските национални интереси трябва да бъдат твърдо поставени и отстоявани в Европейския парламент. И тъй като се нагледахме през тези вече 10 години, които отминаха, на какви ли не конфузни ситуации с предателство на българските интереси в Брюксел - не получихме реална защита на българския бизнес и търговците ни, смятам, че е дошло време да се защитим.

- Папа Франциск по време на политическото си посещение у нас каза, че трябва да строим мостове, а не огради – приемате ли това като пряк упрек, че Валери Симеонов бе човекът, инициаторът -  двигателят за изграждането на оградата с Турция, спираща бежанците. Приемате ли го като упрек към Вашата партия?

- Не, като упрек не го приемам. Мисля, че е метафорично. Но мога да добавя в тази връзка и на този фон, че като иска мостове от този род папа Франциск – нека да ги строи, само че единият край да е във Ватикана и не на територията на Европейския съюз, особено да не е в България. Виждате накъде върви Европа с подобни популистки, мултикултурни и либерални възгледи. Цивилизацията ни реално е в опасност и ние искаме да сме в този парламент, за да бъдем чути. Тая вълна от африканци и араби трябва да се спре. 

На 44 години, роден съм в Русе. Бил съм председател на Общинския съвет в Оряхово. От 6 години съм в Бургас. Член съм на настоящия Общински съвет. Баща съм на 4 деца, с три висше образования – първото е ядрена енергетика в Техническия университет в София, второто е комуникация и електронизация на възобновяеми енергоизточници - БСУ и третото последно образование е съдебно-инженерна техническа експертиза и техническа безопасност- БСУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари