Валери Симеонов: Боса мутра по шорти с огромно куче е класика в жанра

0
Ако полицията му поиска лична карта – той в шортите си не носи лична карта… Изсмива им се и продължава
Ако полицията му поиска лична карта – той в шортите си не носи лична карта… Изсмива им се и продължава Снимка: БГНЕС

Всички кучета да се разхождат задължително с намордници, а контролът да се извършва от полицията.

Това поиска лидерът на НФСБ Валери Симеонов със свое изявление от парламентарната трибуна.

Днес бяха приети на първо четене законови промени, с които се променят правилата по отношение на домашните любимци.

Предвиждат се по-строги правила и по-тежки санкции. Според една от поправките се забранява „свободното пускане, както и извеждането без повод на кучета с тегло над пет килограма”, а според друга „извеждането на агресивни кучета  без повод и намордник”.

Десислава Атанасова от ГЕРБ обясни, че на второ четене може да се извършат корекции и допълнения. Имало много предложения, включително на регистрация да подлежат и домашните котки.

Валери Симеонов обясни, че има нужда от промяна, но те трябва да са в друга посока. Депутатът от „Обединени патриоти” смята, че е редно да се опростяват правилата. Според него залагането на тегло от 5 кг не е логично. Кое куче е агресивно, било трудно за доказване.

 „Ако искаме да постигнем необходимия ефект, с други думи - да няма нахапани хора, не е нужно да си затваряме очите, няма как да минем без задължително изискване за поставяне на намордник на всяко куче, което излиза от дома. Вкъщи да хапе когото си иска, но когато кучето бъде изведено от дома, то трябва да има намордник. Никакво значение няма колко е малко и колко е голямо”, заяви лидерът на НФСБ.

Според него не бива да се имат предвид само агресия на кучета към хора.

Например малки деца ставали свидетели на кучешки сбивания. Тогава течала кръв, имало откъснати уши и това също нанасяло поражения върху психиката на децата.

„Не съм почитател на отглеждането на кучета в градски условия, но смятам, че всяко куче трябва да има намордник.

Всяко куче може да хапе, независимо колко е голямо, колко е младо. Тези, които се водят неагресивни, но са възпитани от агресивни стопани, също хапят. Това е безспорно”, посочи Симеонов и даде следния пример: „Например аз мога да кажа от Бургас (има и други колеги от Бургас) - класика в жанра е мутра боса по едни шорти, край него се мотае едно огромно куче… Мога ли да попитам по какъв начин ще бъде наложена санкцията от общински органи – това, което е заложено в действащия закон и което не се променя с това предложение за закона? Общинската полиция даже няма право да му поиска личната карта. Ако му поиска лична карта – той в шортите си не носи лична карта… Изсмива им се и продължава. И по какъв начин ще предпазим останалите деца, които са в парка, или други хора и възрастни граждани?”

Според Валери Симеонов решението е просто контролът да се възложи на полицията, всяко куче без намордник да бъде евентуално прибирано, а глоба да се налага незабавно и без допълнителни условности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари