Расистки скандал тресе Германия

0
Когато печелим, сме герои. Когато загубим, ставаме маймуни, каза футболистът Юсуфа Мукоко
Когато печелим, сме герои. Когато загубим, ставаме маймуни, каза футболистът Юсуфа Мукоко Снимка: ЕПА / БГНЕС

Когато печелим, сме герои. Когато загубим, ставаме маймуни, каза футболистът Юсуфа Мукоко

Скандал с расизъм във футбола разтресе и Германия. След като това се превърна в нещо обичайно за Испания и Италия, то вече е и при Бундестима. На старта на европейското първенство за младежи до 21 години Германия завърши 1:1 срещу Израел, а тъмнокожите Юсуфа Мукоко и Йесич Нганкам изпуснаха по една дузпа. Провалът предизвика хиляди да пишат обидни коментари във фейсбук и инстаграм. Германският футболен съюз опита спешно да изтрива расистките изявления срещу двамата играчи, но те не спираха. А голът за немците вкара тъмнокож - Ян Орел Бисек.

"Когато печелим, сме герои - каза Мукоко. - Когато загубим, ставаме маймуни. А ние просто сме черните. Много ми е тъжно за Йесич, защото го прие твърде вътрешно. Не знам дали ще успеем да го вдигнем. Ние сме еднакви, всички имаме еднаква кръв. Обичаме да играем футбол. Дойде времето за крайни мерки. Грешно ще е да игнорираме случилото се. Трябва да се борим срещу тези идиоти!"

"Огромна глупост е да стоиш анонимен пред компютъра и да обиждаш - добави треньорът Тони ди Салво. - Въобще не може да продължава. Тези момчета са германци и обичат да играят за Германия. Дават всичко за родината си и трябва на хиляда процента да бъдат подкрепяни. Аз съм шокиран и разочарован. Не знам как, но наказания трябва да има. Сега трябва да съм повече психолог, отколкото треньор. Отборът като цяло е ранен."

След разочароващото равенство Германия се нуждае от задължителна победа срещу Чехия в неделя. Бундестимът до 21 години бе в серия от пет поредни победи срещу Израел и не очакваше подобно спъване, пише вестник "Труд".

В другия мач от групата фаворитът Англия се справи с Чехия - 2:0 с голове през второто полувреме на Джейкъб Рамки и Емил Смит Роуи. Преди почивката вратарят Джеймс Трафорд обаче спаси "трите лъва" на няколко пъти от гол. Голямото дерби между британци и германци ще е в сряда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ...
    Йозил отдавна ви го обясни. Когато побеждавам съм Германец, когато губя съм проклет турчин. Германия винаги е била националистическа и расистка държава и друга няма да бъде.
  • 5
    2
    Русенец
    Тези "идиоти" плащат за високия стандарт на всички мургави и черни "арийци" и на чааветата им. Виждал съм отношението и по погледите и по мимиките на немците към тях.
  • 7
    1
    За отборите
    Ако не бъде обявен предварително вече някой отбор ние не можем да ги разберем кои са по имената.Ето в случая мислим че срещу Израел са играли Северна Африка,а било Германия.Отдавна не гледам футбол или бокс.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари