Работодатели искат 5 дни карантина

0
Мотивите - с новия щам Омикрон заразените стават все повече, но болестта се кара по-леко
Мотивите - с новия щам Омикрон заразените стават все повече, но болестта се кара по-леко

В България карантината бе намалена от 14 на 10 дни, но май пак е прекалено дълга

Да бъде максимално кратък срокът на карантината на заболели от COVID и на контактните, предлагат работодателски организации. Мотивите им - с новия щам Омикрон заразените стават все повече, но болестта се кара по-леко.

Дългата карантина не дава възможност на вече оздравели хора с отрицателен PCR тест да се върнат бързо на работа.

Освен финансов проблем за държавата - тя плаща болничните, по-дългата карантина е голям проблем и за всички производства, напомнят работодатели. При много карантинирани работници на ключови позиции цели бизнеси трябва да спрат, но всичките им фиксирани разходи остават, пише 24 ЧАСА.

От Асоциацията на индустриалния капитал посочват, че в много държави са намалили карантината на 5 дни и ефектът веднага е видим.

Още през есента на 2020 г. водещият германски вирусолог Кристиан Дростен прави революционното тогава предложение изолацията на болните да се намали от две седмици на 5 дни с аргумента, че опасността от заразяване на околните вече е преминала.

Така още от декември 2021 г. здравните власти в страните, които първи бяха залети от новата вълна, разрешиха на хората без или с леки симптоми да се изолират само 5 дни. Пример дадоха САЩ, чийто прочут главен инфекционист

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Георги
    То работодателите не искат да се вдига мин.заплата,не искат болнични,не искат много карантина ,цупят се на отпуска ,майчинство.Ако можеше само да работиш ,без обедна почивка да обядваш ,и без да ходиш до тоалетна ,и по едно легло да спим на раб.място ,направо щеше да е перфектно за тях.И по възможност да се плаща за нощувка за това легло ,та да се върнат поне част от, и без това жалките възнаграждения на фона на повишаването на цените .в магазините.Нагли мръсни долни експлоататори ,то ще ви се върне тъпкано ,има видьов ден,пари може да трупате ,рано или късно Господ ще ви удари някъде другаде.В природата има равновесие ,Господ бави но няма ви забрави скъперници.Ще получите награда за Алчността си .Правете си големи планове Господ накрая ще ви се присмее на плановете.И за вас ще има два на един без комин.И от вас ще остане една торба кокали във вечността разминаване няма ,за това парите не помагат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари