Путин нареди незабавно увеличение на доставките на въоръжение в Украйна

3
Руското оръжие "показва висока ефективност“ срещу Въоръжените сили на Украйна, заяви президентът
Руското оръжие "показва висока ефективност“ срещу Въоръжените сили на Украйна, заяви президентът Снимка: Фейсбук

Руското оръжие "показва висока ефективност“ срещу Въоръжените сили на Украйна, заяви президентът

Организациите на руския военно-промишлен комплекс трябва спешно да осигурят снабдяването на войските в Украйна с въоръжение и техника, заяви президентът на Русия Владимир Путин на съвещание за развитието на отбранителната индустрия в страната, предава РИА Новости, цитирана от агенция Фокус.

"Организациите на отбранително-промишления комплекс трябва да осигурят доставката на необходимите оръжия и оборудване на войските, оръжия за унищожение възможно най-скоро“, категоричен е той.

Държавният глава уточни, че на първо място става дума за частите и подразделенията, които участват в "специалната военна операция“ в Украйна. В същото време той отбеляза, че използваното там руско оръжие "показва висока ефективност“ срещу Въоръжените сили на Украйна, а също така спомага за минимизиране на загубите сред личния състав.

Освен това президентът призова за увеличаване на производствения капацитет на предприятията от отбранителната промишленост и, ако е необходимо, за тяхната модернизация. Той също така подчерта важността на пълното заместване на вноса в тази област.

Путин също така отбеляза необходимостта от проучване на заловената в Украйна западна военна техника. По думите му, това, в най-кратки срокове, трябва да помогне за подобряването на руските модели оръжия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари