Джо Байдън: Над 50 държави ще продължат да оказват военна помощ на Украйна

0
Русия постави на изпитание мира в целия свят, заяви американският президент
Русия постави на изпитание мира в целия свят, заяви американският президент Снимка: AP / Evan Vucci

Русия постави на изпитание мира в целия свят, заяви американският президент

В речта си във Варшава снощи американският президент заяви, че водената от Съединените щати коалиция от над 50 страни ще продължи да предоставя военна помощ на Украйна, съобщи БНР.

С агресията срещу Украйна Русия постави на изпитание мира в целия свят, заяви Джо Байдън и подчерта, че Москва никога няма да постигне победа във войната.

Речта му бе предшествана от годишното послание до Съвета на Федерацията на руския президент Владимир Путин, в което той обяви, че Русия прекратява участието си в Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия – единственото останало руско-американско споразумение в сферата на контрола над ядрените арсенали. Вашингтон определи решението като “безотговорна” постъпка.

Руското външно министерство уточни, че Москва ще продължи да спазва “стриктно” постановените с него количествени ограничения, а говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изтъкна, че главна цел на Русия е да гарантира, че ядреният паритет със САЩ продължава да се зачита.

Водещият китайски дипломат Ван И ще се срещне днес с руския външен министър Сергей Лавров, пред когото се очаква да разясни китайските предложения за решаване на украинската криза.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба изрази предпазлив интерес към мирния план, подготвен от Китай.

"Мисля, че има общ елемент в двата плана при Украйна и Китай: принципът на териториалната цялост", посочи Кулеба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    хахаха
    сащ постави мира на изпитание, а не Русия. бидон каза, че щял да унищожи икономиката на Русия за 1 месец ама нещо се препъна. сега пък, че нямало да спечели никога. силно се съмнявам и в това.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари