Илия Лазаров: Украйна води съвременна война, докато руската армия е в 60-те години

1
На Русия ѝ трябва решение, не може да загуби войната, заяви експертът
На Русия ѝ трябва решение, не може да загуби войната, заяви експертът Снимка: Фейсбук

Какво чертаят геополитическите знаци за бъдещето?

"Тази година ще мине изцяло под белега на войната. Започнахме с Олимпиадата, на която отиде президентът Путин и завършихме със Световното първенство, на което отиде президентът Макрон. Характерното за 2022 година е, че забравихме за Ковид. Войната го измести и постепенно влязохме в нормален ритъм. Войната беше нещо, което не се е случвало от Втората световна война. Голямата изненада беше, че руснаците не успяха да се справят с Украйна", заяви международният анализатор Илия Лазаров в студиото на "Денят ON AIR" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това е противно на очакваното, подчерта той По думите му украинската армия бързо е преминала към съвременни тактики и въоръжение.

"Украинската армия води съвременна война, докато руската армия води война отпреди 60-70 години. В момента руснаците бомбардират всичко, което могат и искат да докарат населението само да притисне своите управляващи и да стигнат до компромис. На Русия ѝ трябва решение, не може да загуби войната", коментира гостът.

Той прогнозира, че е възможно да се случи корейският вариант - без да се прекратява войната, без сключено примирие, но с гаранции както за Русия, така и за Украйна.

"На този етап Зеленски започва постепенно, в своя екстремизъм, да се превръща в спънка за решението. Войната си е война, но трябват и преговори. Важни са и посредниците. Турция има тази роля. Може би Турция ще бъде факторът, който ще изиграе именно това - да бъде медиатор", каза Лазаров.

Анализаторът посочи, че потенциала на Русия е много по-голям, а това, което дава сила на Украйна, е международната подкрепа от Европа и САЩ.

"Тогава потенциалът се изравнява и няма вариант да се случи победа на едните или другите. Трябва да се търси компромис. Наблюдаваме серия от грешки от страна на американската администрация през годините. Сега продължават да правят грешки", допълни той и коментира темата за предоставяне на системи Patriot от САЩ за Украйна.

"Това означава противовъздушна отбрана, не означава нападателни оръжия. Ще има реакция от страна на Русия, но не е въвличане директно на НАТО. Най-голямата опасност за ядрен конфликт между НАТО и Русия беше през март. След това напрежението спадна", заяви още международният анализатор.

"Големият губещ в дългосрочен план е Русия - от гледна точка на репутация, но рязка смяна би довела до големи катаклизми", обобщи гостът и посочи, че вече се формира нов световен ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Никола Стоянов
    Айде още един вменяващ орган се излага
  • 3
    10
    Калибр
    Докато укропите победоносно воюват жените им в чужбина гащи не обуват. И докато смелия укроп се бие за всеки рубеж жените си лекуват сексуалния сърбеж. Честито укропи продължавайте да се биете.......
  • 1
    9
    Име
    А, приказките сега ми ги четат ей такива лизатори като този от статията, заедно с най услужливите медий в света - "българските", аама аз вече съм голям и не им вярвам. За форумните работници дето захлебват тук, и не само тук - няма да споменавам. Те са някакъв шум.
  • -1
    8
    до 7
    Още ти четат приказки за лека нощ сигурно.
  • 4
    7
    Име
    Изредиха се какви ли не лизатори и още колко и къде ще се изредят - студио "Х"?! Едно е ясно на всеки нормален човек, независимо какъв фил или фоб е, а ясното е следното: Ако Русия наистина искаше да приключи с Украина бързо, щеше да го направи. Тук и там и къде ли не се пишат всевъзможни глупости, развяват се лозунги, бълват се заклинания, как Русия ще губи, че ще я делят, че какво щели да правели с ядрените й оръжия, и прочее, и прочее. Хора, авиацията на Русия (бойната) притежава над 4 000 летателни апарата, това е без дроновете, които са им кът. Обаче 10 нальота, на 50% от самолетите изваждат цялото украинско пво от строя, както и цялата инфраструктура настраната. След това, е всеки може да предположи. Танкове на Русия, над 15 000 единици...и т.н и т.н. За мен лично по - интересния въпрос е защо Русия държи да разтяга конфликта във времето? Дали не си правят някакви дългосрочни икономически и финансови сметки?!?! И другия интересен въпрос, поне за мен е, ние къде сме в цялата работа? Това което виждамдо момента е не просто жалко, то е трагично.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари