Пускат 3 километра от магистрала „Струма“ край Симитли

0
Същият участък бе пуснат пробно преди 2 години за около 2 месеца, но след това бе затворен
Същият участък бе пуснат пробно преди 2 години за около 2 месеца, но след това бе затворен Видео: БГНЕС

Същият участък бе пуснат пробно преди 2 години за около 2 месеца, но след това бе затворен

Последният участък от ЛОТ 3.1. на автомагистрала "Струма" ще бъде открит днес. Той е с дължина 2,3 километра и започва след заведенията срещу село Железница, свършва при жп-надлеза за рудник „Ораново“ на входа на Симитли, предаде БГНЕС.

В участъка преди пускането кипи усилен труд, монтираха се пътни знаци.

Същият участък бе пуснат пробно преди 2 години за около 2 месеца, но след това бе затворен. През април 2021 г. пък свлачище затвори лентата в посока Благоевград, падна скална маса и пръст с предпазните мрежи и лесозащитната рогозка, което наложи преработка на ската, който бе извършвана от "ГромаХолд".

Включването от Е-79 в АМ „Струма“ за движещите се от Симитли към Благоевград и София ще става след моста под жп-линията. Веднага след него следва завой и наклон надолу във формата на буквата „S“ заради разликите в нивата на Е-79 и автомагистралата. Този участък е проблемен заради извивката и пропадането надолу, до сега по осевата линия бяха наредени бализи. От няколко дни те са заменени с бетонни прегради, за да няма удари между движещите се МПС в двупосочния трафик. След завоя движещите се в посока Благоевград ще поемат по автомагистралата, а след 2.3 км. отново ще трябва да завият наляво и се включат в Е-79.

При инспекция на 18 август на Захари Христов, зам. министър на МРРБ и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Иво Иванов, бе обяснено, че ще бъде внесено предложение за пускането на движението от края на АМ „Струма“ край Благоевград през новопостроените мостове и най-дългия тунел „Железница“ само в западната тръба. „Проверката показва, че има вариант да направим временна организация и да пуснем движението по едното платно по АМ „Струма“, което да премине през едната тръба на тунел „Железница“, каза тогава Захари Христов.

Той допълни, че е насрочена работна група, която има две седмици срок да излезе с решение дали ще се нужни допълнителни мерки, защото в района има проблемно свлачище. Проблемът това да стане е, че след края на автомагистралата, при 97.5-ти километър вдясно има свлачище, за което се търси изпълнител.

Там няма лента в посока Симитли. А насрещната е затворена от огромен скален къс, който не е премахнат, тъй като попада в ничия зона - между строителят на мостовете по нова технология - ГБС и ГромаХолд, който трябва да направи връзката между края на автомагистралата и мостовете. Те бяха изградени по нова технология от ГБС, преминават над река Струма, Е-79 и жп-линията София-Кулата. Те влизат в двете тръби на тунела, дясната е почти готова на 100 процента, пред 10 дни в нея бе поставен и износващия слой асфалт.

Проблемът след тунелите е, че лентата в посока Благоевград е засипана от друго свлачище. Спускането надолу не е изцяло асфалтирано до мястото, където днес ще бъде пуснато движението.

Този участък е ЛОТ-3.1.3. След Симитли вече няма магистрала, тъй като ЛОТ-3.2 през Кресненското дефиле все още не е ясно откъде ще мине. АМ „Струма“ продължава след Кресна до ГКПП „Кулата“-„Промахон“ чрез ЛОТ-4.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    daskal
    А стига, бе! Цели 3 /три!/ километра! Баси колосалното строително постижение!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари