Прожектират филма "Прелюбодеяние" в Русе

0
Режисьор на филма е Явор Веселинов от Русе
Режисьор на филма е Явор Веселинов от Русе

Една наглед малка психологическа драма, но поставяща много житейски въпроси.

Филм за драмата на онези, които търсят своето “Аз” през болката и през изострената си чувствителност.
Филмът е история за четирима, в която главният герой Виктор (Ованес Торосян) е преследван от първия си спомен, за който дори не е сигурен дали е сън или истина – раздялата на родителите му. Мъчителен, изтощителен спомен, отнел радостта му цели 19 години.

Въпросът е как и защо той стига до прелюбодеянието и в този смисъл „Прелюбодеяние” като заглавие е предизвикателство за размисъл за подсъзнателното желание на сина да отмъсти на баща си “за нито едно доказателство, че е обичан и нито едно доказателство, че е мразен”.

И трябва ли “човек да натрупа тъга, за да познае щастието?” Кога “животът на земята ще бъде невъобразимо прекрасен, изумителен? И ако сега го няма, не трябва ли човек да мечтае, да го предусеща, да се готви за него...?”

Дата и час: 16-06-2016 - от 16 часа и от 19 часа - зала Русе

В ролите: Ованес Торосян, Полин Лалова, Лилия Инджова, Владимир Пенев, Касиел Ашер, Леонид Йовчев, Мартин Цолов, Любомир Нейков

БИЛЕТЕН Ц-Р: улица"Симеон Велики" № 6

За Явор Веселинов : ЯВОР ВЕСЕЛИНОВ е роден в Русе.
Завършва езикова гимназия в Русе 1994 г., след това - Актьорство за драм. театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”1999 г.
През 2002 г. специализира режисура за драматичен театър в НАТФИЗ, през 2006 г. Кино-режисура в ESEC (Ecole supérieure des études cinématographiques) в Париж, а през 2014 се дипломира Магистър Кино и ТВ режисура в Нов български университет с първия си игрален филм “Прелюбодеяние” (“Adultery”, 2015).

Филмът участва на фестивала “Златна роза” през октомври 2014 и е селектиран в официалната конкурсна програма на София Филм Фест през март, 2015.
През 2014 г. Явор Веселинов е номиниран с Икар за режисьорски дебют с пиесата “Малки ритуали за сбогуване”.

МНЕНИЯ ЗА ФИЛМА: “Прелюбодеяние” е филм естетски, изискан, “...с магнетична модерна визия, висш пилотаж, заради изключителната си кинематографичност” /проф. В. Найденова, Национален кинофестивал “Златна роза”, Варна, 2014/.
“Радвам се, че в България успяват да се правят качествени независими филми и има хора като Явор Веселинов. Именно това е една от причините и ние да го подкрепим. Надявам се повече хора да го гледат и по този начин и те да подкрепят българското кино” /Б. Чучков, ко-продуцент/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари