Камен Донев празнува рожден ден

5
Популярният и обичан русенец е автор на повече от 30 драматургични творби
Популярният и обичан русенец е автор на повече от 30 драматургични творби Снимка: Фейсбук

Популярният и обичан русенец е автор на повече от 30 драматургични творби

На 15 април 1971 година в Русе е роден Камен Донев - актьор, режисьор и драматург.

Популярният и обичан русенец има над 40 роли в театъра и киното. Играл е в Театър "Българска армия" (1994-2009). Участвал е в телевизионното предаване "Улицата" на режисьора Теди Москов (2000-2001). Автор е на повече от 30 драматургични творби. Участвал е и в създаването на два музикални албума, съвместно със Стефан Вълдобрев и Мая Бежанска: "Обичам те, мила" и "Революция". Автор е на сборника "Всичко дотук - текстове за театър, кино и телевизия" (2006), съдържащ текстове от творчеството му, на авторските моноспектакли: "Възгледите на един учител за народното творчество" (2007), "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (2013), "За сватбите" (2015).

Донев е носител на наградата на Съюза на артистите в България за драматургия (2000), на наградата "Максим" за актьорски постижения на театър "Българска армия" (2000, 2004, 2006), на наградата за млади актьори "Иван Димов" за ролята на Хелмер в "Куклен дом" (2007), на наградата "Икар" за главна мъжка роля в "Животът е прекрасен" (27 март 2013). Носител е и на орден "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен за големите му заслуги за развитието на културата и изкуството (20 май 2016).

Камен Донев пристига в Русе на 20 май 2023, за да представи пред съгражданите си ЛЕКЦИЯ 1 "ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО". Представлението ще се състои в Арена Русе от 20:00 часа и е част от специалното турне на актьора, посветено на 555-тото изнасяне на "Лекцията" за народното творчество.

Екипът на Dunavmost желае на твореца здраве и още много професионални постижения!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    daskal
    До Оперен - Не знам дали е надценен, но на представленията му залите се пръскат по шевовете. Хората се забавляват и смеят. При това Камен е от малкото творци, които открито са обявили война на простотията и чалгата. И не знам каква закваска е имал, но се е получило. Поне в онова, което прави.
  • 1
    2
    Оперен
    Вероятно най надценения "творец", който сме имали в България. За да си "свободен" е лесно когато имаш закваската /парите/ на баща си от комунистическата епоха. Аз познавам много такива "радетели".
  • 1
    1
    Петрова
    Изключителен творец! Нека си остане такъв какъвто е - свободен човек, който отстоява позициите си.Да не спира да се вдъхновява и да ни показва на сцената още много смислени и прекрасни спектакли, просто мехлем за душата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари