Проверяват шофьорката, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив

0
13-годишното момиче загуби живота си, докато пресича на пешеходна пътека
13-годишното момиче загуби живота си, докато пресича на пешеходна пътека Снимка: БНТ

13-годишното момиче загуби живота си, докато пресича на пешеходна пътека

Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 13-годишно дете при катастрофа на пешеходна пътека на ул. "Брезовско шосе" в областния град. За случая от вчера, 11 юли, бе съобщено от полицията, че е починала жена. От държавното обвинение днес уточниха, че това е дете, което е пресичало с майка си, предаде БТА.

Предстои да се установи здравословното състояние на майката на починалото дете, от което ще се направи извод за наличието и на друго квалифициращото обстоятелство – причиняване на телесна повреда на друго лице. За престъплението е предвидено наказание от три до 15 години лишаване от свобода и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

Шофьорът на лекия автомобил, марка "Ситроен", е 54-годишна жена, която е с едногодишен стаж като водач на моторно превозно средство. Тя е била задържана от органите на МВР за срок от 24 часа и от Окръжна прокуратура – Пловдив – за срок до 72 часа.

При извършения тест с техническо средство е установено, че няма наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта ѝ.

Предстои извършване на оглед на комуникациите в мобилния телефон на извършителката към момента на деянието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    123
    тъпата овца е загряла на 53 г. че иска книжка и се е юрнала по пътищата с празна глава. ужаса е пълен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари