Противници на мерките и политици се смесиха с протеста на спешните медици пред МЗ

0
Два протеста срещу Стойчо Кацаров блокираха центъра на София
Два протеста срещу Стойчо Кацаров блокираха центъра на София Видео: bTV

Два протеста срещу Стойчо Кацаров блокираха центъра на София

Спешни медици - лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от цялата страна и COVID отделенията в болниците започнаха протест пред Министерството на здравеопазването днес по обед. Организатори са Синдикат "Здравеопазване" към НС "Защита".

Поводът за недоволството е издадена, според синдиката и медиците - неясна, Заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, което водело до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещи от тях. Другата причина е, че спешните отделения в страната изнемогват. Напрежението е обхванало всички спешни центрове и COVID отделенията в болниците, твърдят синдикалистите, предава Actualno

Протестиращите медици поискаха среща с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. „На първо място това ще покаже отношението на неговото отношение към хората на протеста и цялата гилдия на здравеопазването, ако се крие зад стените на министерството, това означава явен крах на здравеопазването“, посочи д-р Георгиев от синдикалната организация.

На протеста се озоваха и група антиваксъри, противници на новите COVID мерки, които ще влязат в цялата страна от утре, политически лидери и симпатизанти на патриотичните партии "Възраждане" и "Атака". Лидерите и кандидати за президенти на "Възраждане" - Костадин Костадинов и на "Атака" - Волен Сидеров, също бяха там и се възползваха от протеста за предизборната си камрания. 

Пред журналисти д-р Георгиев коментира присъствието на политици на протеста така: "Те също са част от обществото, те отиват в НС и ще представляват обществото. Само да не се получи като предния път – партиите на протеста да не дойдат на протеста. Нека всички съпричастни към протеста да дойдат", каза той и уточни, че не са политически организирани, а защитават правата на хората, които членуват в синдиката.

Снимки: БГНЕС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари