Протестиращи фермери ще излеят цистерна с мляко на "Дунав мост"

0
Тричасови блокади на ключови точки в Русенско
Тричасови блокади на ключови точки в Русенско Снимка: БТА

Тричасови блокади на ключови точки в Русенско

Блокадата на моста ще бъде от 10:00 до 13:00 часа. Ще бъде затворен и пътя Русе - София при разклона за Обретеник и кръговото на Бяла

И днес продължават протестните действия на земеделците в Русенско, които са част от националните протестни действия. В 10:00 часа ще бъде затворено отново кръговото кръстовище преди Дунав мост, кръговото кръстовище при град Бяла на пътя Русе София, както и при разклона за село Обретеник. Блокадата днес ще бъде увеличена с един час и ще продължи до 13:00 часа, каза председателят на регионалния фермерски съюз „Дунавско зърно“ Милен Коев, цитиран от Дарик радио. На "Дунав мост" ще бъде излята и една цистерна с мляко.

В следващите дни, ако няма реакция от страна на правителството, те ще продължат, като единствено в събота и неделя няма да има блокади, за да не се пречи на гражданите.

След състоялата се среща на 4 февруари в Министерски съвет между бранша и властта регионалните сдружения от Националната асоциация на зърнопроизводителите единодушно взеха решение, че предложението на държавата е незадоволително и неприемливо. В методиката на подпомагане, която беше представена в МС, липсва компетентна икономическа експертиза, тъй като годишната данъчна декларация за последната година категорично не може да покаже загубите на земеделските производители, които нарастват през последните три години, обявиха от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Оттам настояват да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и ясни гаранции за законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, които от своя страна ще гарантират устойчивост на сектора.

Милен Коев добави, че земеделците са получили покана за среща с премиера и министрите на земеделието и финансите днес в 18:00 часа, на която те ще се отзоват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Русенец
    Държавата ни направи богати! Сега ще я изнудваме!
  • 11
    2
    Така ли???
    А защо не си изсипят пачките от банковите сметки или скъпите коли и да ги запалят. Ненаситници, продавате по-скъпа продукция от колегите си в други страни и пак искате да пълните гуши и сметки.
  • 6
    1
    Alèx
    И ВЛАК да излеете, все тая, другари ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ! Промяна се прави с АВТОМАТ, а НЕ с ЛАФЕН ЗА ХАГЕН! 34 години не проумяхте ли, че секретарите и Дуловската им и Гномо вска сперма станаха първи капиталис ти?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари