Земеделски производители блокираха „Дунав мост“

2
Протестиращите разляха цистерна с мляко в района на кръговото кръстовище
Протестиращите разляха цистерна с мляко в района на кръговото кръстовище Снимка: Мартин Пенев/БТА

Затворен е пътят София – Русе при Луковит

Земеделски производители блокираха „Дунав мост“ при Русе и разляха цистерна с мляко.

Те организираха шествие със земеделски машини в района на граничния пункт, информира БТА.

Земеделски производители за втори пореден ден излизат на протести на редица места в страната. Както обявиха представители от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), времето на протестните действия ще се увеличава с всеки изминал ден (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в интерес на гражданите), докато не бъдат приети исканията на земеделците. Днес те са планирани в интервала от 10:00 до 13:00 часа.

Затворен е пътят София – Русе при Луковит

За втори ден земеделски производители затвориха с тежка техника главния път София – Варна на две места в Ловешка област заради протест - на п.в. "Абланица" и п.в. "Боаза". Ограничено е и движението на пътя София – Русе при Луковит. Днес блокадата ще продължи до 13:00 часа, като ще се пропускат колоните с автомобили на два пъти по 15 минути, каза на пътен възел "Абланица" Симеон Симеонов - представител на земеделските производители. По думите му протестите ще продължат, докато бъдат изпълнени исканията им.

Той каза още, че Сдружението на зърнопроизводителите – Ловеч, което е част от Националната асоциация на зърнопроизводителите, категорично се разграничават от политически искания и не искат оставката на министър на земеделието и храните Кирил Вътев. „Не искаме оставки, нямаме такова решение, ние си отстояваме нашите искания за промени в законите", добави Симеонов.

Няма да подпишем предложения от министър-председателя меморандум. Това е в разрез с позициите ни и нещата, които отстояваме. Компромис няма да има категорично“, посочи Марина Петкова. Тя добави, че не са съгласни с предложението на министър-председателя Николай Денков да бъдат подпомогнати само тези земеделски производители, които докажат, че миналата година са били на загуба. „Много е трудно да се определи кои са губещи и кои не. Факт е, че абсолютно всички земеделци търпим загуби последните две години“, заяви Петкова.

На протеста присъстват земеделци от всички сектори от бранша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    2
    До вмирисаните зърнари
    Айде запалете ги тея боклуци! Майбаси г класи бентлита ай сиктир и боклуци! Ми го държите и да ми го лигавите боклуци! Няма субсидия вбалници!
  • 16
    1
    666
    Педерасти! Ся ще висим като сополи на моста. Няма ли кой да ги запука
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари